Startlog

Een log over van alles

goede voornemens nieuwe jaar
Gezondheid Vrouwen

Top 7 goede voornemens voor het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar is weer begonnen en daar horen natuurlijk goede voornemens bij. Een nieuw jaar betekent een frisse start met nieuwe kansen. In dit online magazine, lijsten we de 7 meest voorkomende goede voornemens voor het nieuwe jaar op. Welke staan er op jouw lijst?

1. Stoppen met roken

Op deze mannenblog beginnen we met een klassieker dat vooral bekend staat als een verslaving bij mannen. Om dit goede voornemen te doen slagen, bereid je je best mentaal voor op de eerste dag waarop je wil stoppen. Je hoeft daarom niet per se meteen naar medicijnen te grijpen, maar een goed hulpboek kan je ook mentale steun bieden voor de grote stap.

2. Meer sporten

Misschien ben je je bierbuik wel beu of wil je af van het gezeur van je vrouw. Heel wat mannen maken voor het nieuwe jaar steeds weer het goede voornemen om meer te bewegen. Het aantal inschrijvingen in sportclubs en fitnesscentra is in januari dan ook gigantisch. Uit onderzoek blijkt dan weer wel dat nog niet de helft van de mensen dit goede voornemen kan volhouden…

3. Gewicht verliezen

Na al dat lekkere eten tijdens de feestdagen, nemen heel wat mensen zich voor om in het nieuwe jaar wat aan hun overtollig gewicht te doen. Er wordt gefluisterd dat vrouwen hier beter in slagen dan mannen. Bewijs jij het tegendeel?

4. Nieuwe uitdagingen

Het nieuwe jaar betekent voor veel mannen ook het startschot voor iets nieuws. Op deze mannenblog vind je tal van leuke ideeën waar je je kunt aan wagen in het nieuwe jaar.

5. Stoppen met drinken

Net zoals roken, is stoppen met roken ook een veel voorkomend voornemen voor het nieuwe jaar. Je hoeft niet per se een alcoholist te zijn om te willen stoppen met drinken. Hierbij is de boodschap dat afbouwen geen optie is.

6. Meer tijd maken voor vrienden en familie

We bezwijken allemaal wel onder tijdsdruk en allerlei verplichtingen waardoor je vaak familie en vrienden links laat liggen. En daar voel je je vaak schuldig over. Tijd om daar verandering in te brengen voor het nieuwe jaar!

7.Genieten van het leven

Van lekker eten, een ontspannende vakantie of gewoon van een avondje thuis Netflixen… Veel mensen beseffen op het einde van het jaar pas hoe weinig ze genoten hebben van de kleine dingen des leven. Ze nemen zich dan ook voor om dat tijdens het nieuwe jaar net dat tikkeltje meer te doen. In dit online magazine vind je alvast inspiratie om meer uit het leven te halen.

Vergeet niet om je goede voornemens met anderen te delen. Denk maar aan je familie, je collega’s en je vrienden. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van je goede voornemens, hoe beter je ze zult kunnen volhouden.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *