Startlog

Een log over van alles

Zo kun je haaruitval verminderen
Gezondheid Vrouwen

Zo kun je haaruitval verminderen

Niets vervelender dan haaruitval. Je komt die vervelende haren overal in huis tegen. Nog vervelender wordt het wanneer je tijdens het eten een haar in je mond hebt. Of nog erger, als je gast heel subtiel een haar uit zijn eten vist dat jij voor hem of haar hebt gemaakt. We hebben het allemaal meegemaakt, en het is geen leuke ervaring. Dus, hoe kun je haaruitval verminderen?

Er zijn veel manieren die je kunt proberen om haaruitval te verminderen. Sommige van deze methoden zijn effectiever dan andere. Maar het hangt echt af van de persoon wat voor hem of haar werkt. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen om haaruitval te verminderen:

Je haar regelmatig wassen

Dit lijkt een no brainer, maar je haar regelmatig wassen kan daadwerkelijk helpen om haaruitval te verminderen. Als je je haar wast, verwijder je vuil of ophopingen die je poriën verstoppen en haaruitval veroorzaken. Je haar wassen stimuleert bovendien de bloedtoevoer naar de hoofdhuid, wat de haargroei kan bevorderen. Maar let erop dat je je haar aan de andere kant niet te vaak wast, om het niet van natuurlijke oliën te ontdoen. Dit leidt namelijk juist tot droogheid en breuk. Probeer om je haar om de dag of om de twee dagen te wassen om dit te voorkomen.

Conditioner gebruiken

Het conditioneren van je haar helpt het gehydrateerd te houden en voorkomt breuk. Als je droog of beschadigd haar hebt, probeer dan eens per week een diepe conditioner te gebruiken. Een diepe conditioner is een soort haarbehandeling die beschadigd haar helpt hydrateren en herstellen. Het bevat meestal meer verzachtende middelen en oliën dan een gewone conditioner, die helpt het haar van een laagje te voorzien en vochtverlies te voorkomen.

Gebruik het juiste kapsel

Bepaalde kapsels kunnen juist haaruitval veroorzaken. Vermijd strakke paardenstaarten of cornrows, die aan het haar kunnen trekken en de wortels kunnen beschadigen. Vermijd ook hete oliebehandelingen, die je haar kunnen bakken en leiden tot breuk.

Vermijd stress

Stress kan haaruitval veroorzaken. Als je veel stress ervaart in je leven, probeer dan manieren te vinden om dit te verminderen. Lichaamsbeweging, meditatie en yoga kunnen allemaal helpen het stressniveau te verlagen.

Gebruik haarvitamines

Haarvitamines kunnen de gezondheid van jouw haar helpen verbeteren en de groei bevorderen. Zoek naar een vitamine die biotine, niacine, zink en foliumzuur bevat. Je kunt deze vitaminen in winkels of online vinden, bijvoorbeeld bij Salontopper.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *