Startlog

Een log over van alles

Wat is refurbished?
Gadgets

Wat is refurbished?

De term refurbished is nog aardig nieuw in ons woordenboek. Niet veel mensen weten wat het betekend en daardoor word het vaak geassocieerd met tweedehands. Hoewel deze termen erg overlappen, zijn er wel degelijk grote verschillen die het overwegen waard zijn voordat u een aankoop doet. Maar wat is dat verschil nou eigenlijk?

Is refurbished hetzelfde als tweedehands?

Een tweedehands product zoals een laptop is al eerder gebruikt en is door de vorige eigenaar verkocht. Tweedehands laptops zijn goedkoper dan nieuwe laptops, maar er zijn wel enkele risico’s aan verbonden. Je weet namelijk niet zeker hoe de vorige eigenaar met zijn of haar laptop is omgegaan. Je weet dus niet of de laptop nog wel volledig functioneert en hebt er daarnaast ook geen garantie op. Je hebt dus te maken met het risico dat de laptop niet volledig naar wens werkt en dat je kosten moet maken om het te laten repareren, zonde dus en een miskoop!

Een refurbished product daarentegen word niet verkocht door de vorige eigenaar. Refurbished betekent dat het product is gerenoveerd en volledig gecontroleerd door een professionele refurbisher. Tijdens de controle worden waar nodig onderdelen vervangen of gerepareerd.

Nog een voordeel is dat de laptops bij een refurbisher vaak worden geleverd met garantie. Dat geeft u extra zekerheid mocht er toch wat mankeren aan uw laptop.

De beste keuze

Wat is nou de beste optie? Dat verschilt per persoon. Bent u bereid risico’s te nemen en daarmee mogelijk wat geld te besparen? Dan is een tweedehands product prima voor u. Houd u meer van zekerheid dan kunt u het beste een refurbished apparaat aanschaffen. Let er wel op bij wie u uw refurbished computer koopt. Kijk bijvoorbeeld naar de reviews of en kijk naar de garantieperiode.

Er zit dus best wel wat verschil tussen tweedehands en refurbished en het is goed om hier van op de hoogte te zijn. Het is natuurlijk zonde als u een miskoop doet omdat u er te weinig van op de hoogte was!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *