Startlog

Een log over van alles

apps smartphone
Gadgets Reizen

Handige foto apps die je op je smartphone moet hebben deze zomer

De warme, zonnige dagen en de steeds soepelere corona maatregelen betekent één ding: een geweldige, avontuurlijke zomer in de buitenlucht! Misschien ben je al warme vakantiebestemmingen aan het uitzoeken of ben je al meerdere dagjes uit aan het plannen binnen Nederland. Maar of je nu thuis blijft of binnenkort vertrekt naar zonnige plaatsen in het buitenland, je zult altijd wel je smartphone op zak hebben. Hier zijn enkele handige foto apps die je sowieso geïnstalleerd moet hebben op je iPhone 12 of een ander toestel dat je ter beschikking hebt.

Goede kwaliteit foto’s maken

Voordat je helemaal los kunt gaan met de leukste en grappigste foto apps, moet je natuurlijk wel een goede camera op je telefoon hebben. Je hebt namelijk het meest aan de foto apps als je goede kwaliteit foto’s kunt maken. Gelukkig hebben smartphones tegenwoordig bijna net zo’n goede camera als normale fotocamera’s. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de iPhone 12. De iPhone 12 heeft de capaciteit om je van de mooiste kwaliteit foto’s te voorzien. De foto’s zijn niet alleen super scherp, maar ze zijn ook nog eens in allerlei vormen te maken, zoals vierkant en panorama. Daarnaast hebben de smartphones vaak meerdere lensen. Met de ene lens maak je de mooiste foto’s van je omgeving, terwijl de andere jouw de scherpste selfies van jouw en je vrienden geeft. Met een goede foto wordt het leuker en gemakkelijker om de foto apps te gebruiken.

Leg de mooiste momenten vast: 1 Second Diary

Het fijne aan smartphones is dat je tegenwoordig niet per se een extra camera moet meesjouwen om leuke herinneringen vast te leggen op beeld. Dat scheelt wat kilo’s in de koffer of je tas! Deze zomer wil je natuurlijk alle mooie momenten weer eens naleven, dus zorg er zeker voor dat de camera van je smartphone in goede staat is om mooi beeld op te nemen.

Er zijn enkele apps die je kan gebruiken voor het maken van foto’s en video’s. Wil je bijvoorbeeld elke dag van je vakantie een bepaald moment vast leggen, maar wil je dit filmpje achteraf niet zelf in elkaar zetten? Download dan de app 1 Second Diary. Met deze app kun je een video dagboek creëren door elke dag één seconde op te nemen. Aan het einde van je zomer heb je een volledig overzicht van je vakantie in beeld, een seconde per dag. Hoe leuk is dat niet?

Je kunt daarnaast ook instellen dat je elke dag een herinnering krijgt dat je weer een seconde moet opnemen. Zo kun jij zo goed mogelijk geniet van het moment en nog steeds een tastbare herinnering overhouden nadat het voorbij is. Deze app zou je zelfs niet alleen voor het opnemen van je vakantie kunnen gebruiken, maar ook voor het gehele jaar.

Maak eindeloos foto’s: Lens Buddy

Wil je ook leuke foto’s of video’s nemen van jezelf en anderen, maar wil je niet telkens de camera van je telefoon opnieuw in de timer modus zetten na elke foto? Dan is de app Lens Buddy de perfecte oplossing voor jouw probleem. Met deze app kun je eindeloos foto’s maken, zonder steeds een timer in te stellen! Zoek een plek om je telefoon neer te zetten en schiet miljoenen foto’s met de app. Plezier en perfecte foto’s is zeker gegarandeerd!

Lens Buddy

Leuke effecten voor elk beeld: Dazz Cam

Wil je jouw foto’s een ouderwets effect geven? Wil je video’s laten lijken alsof ze geschoten zijn op een filmcamera? De app Dazz Cam geeft jou de mogelijkheid om je beeldmateriaal zo te veranderen alsof ze gemaakt zijn in de jaren negentig. Gebruik verschillende filters, functies en camera’s om je foto’s nog leuker en interessanter te maken. Er is zelfs een 3D-functie, waardoor je foto’s worden omgetoverd tot levende beelden. Je beeldmateriaal wordt hierdoor nog speelser en het geeft je foto’s een grappig effect!

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *