Startlog

Een log over van alles

Zo kun je handig en overzichtelijk een berging inrichten
Wonen

Zo kun je handig en overzichtelijk een berging inrichten

Herken je dat, een berging waar het eigenlijk een grote rommel is en waar je nooit iets in kunt vinden? Een berging wordt meestal gebruikt om de spullen neer te zetten die we niet zo vaak nodig hebben. En omdat we die spullen niet zo vaak gebruiken stapelt het zich op tot onoverzichtelijke bergen en stapelingen. Tijd om daar iets aan te veranderen want deze ruimte kun je veel handiger benutten. Een berging kan naast een opslag ook een washok zijn, een hobbykamer of een speelkamer voor de kinderen. Hieronder lees je een aantal praktische tips om jouw rommelige berging handig en overzichtelijk in te richten. 

Sorteer je spullen in transparante containers

Voordat je kunt beginnen met het opnieuw inrichten van je berging moet eerst alles wat je er hebt opgeslagen eruit. En dat is meteen een mooi moment om je spullen uit te zoeken en te sorteren. Sorteer gelijksoortige spullen bij elkaar zoals alle wintersportartikelen, het gereedschap en de kerstspullen. 

Ben je klaar met het uitzoeken, koop dan een paar transparante containers waar je alles wat je wilt bewaren in kunt opbergen. Transparante containers zijn handig omdat je dan meteen kunt zien wat erin zit. Label voor de duidelijkheid ook alle containers en potjes om nog makkelijker iets terug te kunnen vinden.

Geef de berging een nieuwe look

Nu de berging toch leeg is kun je hem meteen een nieuwe look geven. Kijk wat er nog aan onderhoud moet worden gedaan, zoals gaten en scheuren in de muren vullen en kozijnen vervangen. Geef je berging een compleet andere look door de muren en het plafond in een frisse lichte kleur te schilderen, en leg stevige pvc-vloerbedekking op de grond. Om alles goed te kunnen zien koop je led-spots die je op strategische plekken op het plafond monteert. Wil je de berging ook als hobbykamer gaan gebruiken, zet dan meteen een werktafel neer, of kies voor een opklapbare tafel als je niet veel ruimte hebt. 

Zorg voor voldoende bergruimte in je berging

Om alles overzichtelijk te kunnen opbergen in je berging heb je veel kastruimte en andere opbergsystemen nodig. Investeer in een paar stevige stellingkasten om zwaardere containers in op te bergen en koop kleinere opbergsystemen als hangbakken en pegboards voor kleinere spullen. Heb je maar een kleine berging, ga dan zo veel mogelijk de hoogte in om nog meer bergruimte te creëren. 

Zorg voor een logische ordening in je berging

Om later al je spullen weer makkelijk te kunnen vinden moet je al je opbergcontainers zo overzichtelijk mogelijk en vooral logisch ordenen. Spullen die je veel gebruikt berg je op in de buurt van de deur. Zorg dat je artikelen die je veel samen gebruikt zoals een hamer en spijkers naast elkaar bewaart, dan vind je sneller wat je zoekt. En bewaar zware dozen altijd onderin een kast en alles wat licht is bovenin, dan zal de kast minder snel omvallen en hoef jij je rug niet te bezeren als je iets wilt pakken.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *