Startlog

Een log over van alles

AG 10 batterij
Gadgets

Een blik op de AG13- en AG10-batterij

De AG13- en AG10-batterij zijn de kleine, ronde knoopcelbatterijen die je in verschillende electronische apparatuur kunt gebruiken voor de stroomvoorziening. Deze bekende knoopcelbatterijen worden door vrijwel iedereen herkend: ze lijken op – de naam zegt het al – kleine knoopjes. Ze zijn erg populair in gebruik en zijn voor verschillende doeleinden geschikt. Omdat ieder apparaat zo zijn eigen voltage en fysieke inpassingen heeft, heb je ze er in alle soorten aan maten. Tot de populairste soorten kunnen we de AG13 en de AG10 rekenen. Ze zijn niet duur, makkelijk online te koop en breed inzetbaar. Hieronder zullen we ingaan op de voor- en nadelen en waar je ze zoal kunt krijgen.

Toepassingen van de AG13- en AG10-batterij

Dankzij hun zeer compacte formaat zijn de AG13- en AG10-batterij ideaal voor apparaten met maar weinig ruimte voor de eigen stroomvoorziening. Je zou hierbij vooral kunnen denken aan horloges, maar ook rekenmachines en diverse soorten speelgoed. De knoopcellen zijn onderling vaak ook nog eens inwisselbaar. Handig in het geval je niet genoeg hebt van één soort batterij. Let bij ieder product wel apart op de specificaties: sommige batterijen zijn niet inwisselbaar en functioneren niet naar behoren in een apparaat waar ze niet voor bedoeld zijn.

Na gebruik milieuvriendelijk afvoeren

Misschien wel het enige nadeel van de AG13– en AG10-batterij, en van knoopcelbatterijen in het algemeen, is dat je ze niet kunt opladen als ze eenmaal leeg zijn. Daarom is het verstandig altijd genoeg batterijen in te slaan, zodat ze je kunt vervangen zodra je merkt dat de apparaten niet of niet meer volledig functioneren. Je kunt ze echter niet zomaar in de prullenbak gooien als ze niet meer werken! Gebruikte batterijen dienen te worden gedeponeerd in speciale afvalemmers waarna ze vakkundig en milieuvriendelijk worden vernietigd. Deze emmers vind je vaak bij supermarkten en bouwmarkten. Ook bij milieuparken kunnen ze meestal gewoon gratis worden ingeleverd.

ag 13 batterij

Online kopen van de AG13- en AG10-batterij

Het grote voordeel van deze batterijen online kopen is dat ze vaak in kleine aantallen tegen een aantrekkelijk klein tarief kunnen worden besteld. Weer vormt hun formaat een flink voordeel: ze worden niet per se in grote dozen thuisbezorgd, maar in handzame blisters die door hun compactheid zo min mogelijk bezorgkosten met zich meebrengen. Dat geldt bijvoorbeeld bij KnoopcelGigant.nl. Daar worden ze zelfs de volgende dag al bezorgd mits je je bestelling voor 18.00 uur hebt geplaatst. Een groot voordeel ten opzichte van fysieke winkels.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *