Startlog

Een log over van alles

winter canada
Reizen

Winter in Canada

Ben jij een echte liefhebber van de winter en ben jij tijdens deze maanden het liefst buiten te vinden? Dan kan Canada in de wintermaanden echt wat voor jou zijn! In de maanden november tot en met februari is de kans het grootst op een mooie winterperiode. Wat Canada nog meer te bieden heeft tijdens de winter lees je in dit artikel.

IJsklimmen in Jasper

In de winter wordt het erg koud in Jasper National Park. De temperatuur kan wel onder de -20 graden komen. Door de enorme kou zal alles bevriezen, zo dus ook de watervallen. Naast dat de bevroren watervallen er mooi uitzien kun je ze ook nog eens beklimmen. Het beklimmen van de bevroren watervallen kan op verschillende locaties, maar wel moet er altijd een gids bij zijn. Ook is de inspanning die je moet leveren erg hoog waardoor de meeste mensen het erg zwaar vinden, maar zodra je de top dan bereikt hebt heb je ook een geweldig uitzicht.Jasper National Park

IJskastelen in Edmonton

Wanneer je een wat rustigere dag wil hebben dan kun je naar Edmonton gaan en daar de ijskastelen bezoeken. Er worden er elk jaar enkelen gebouwd in het Hawrelak Park. Je kunt door deze kastelen heen wandelen en van verschillende glijbanen gaan. In de avond worden de kastelen ook nog eens mooi verlicht en biedt dit een schitterend uitzicht. Als je tijd hebt om dit te bezoeken is dit zeker een aanrader!

Wandelen met sneeuwschoenen

In Canada is het vaak niet nodig om ver te reizen voordat je jezelf in de natuur bevindt. Met de hulp van sneeuwschoenen kun je mooie stukken wandelen door de natuur zonder bij elke stap weg te zakken in de sneeuw. Overdag kun je veel mooie dingen zien tijdens het wandelen, maar om ’s avonds een wandeling te gaan maken is ook zeker een aanrader. Een klein stukje buiten Edmonton ligt het nationaal park Elk Island. Hier kun je in de avond mooie wandelingen maken. Je zal dan geen wilde dieren tegen komen, maar wel is er een kans dat je naast een lucht gevuld met sterren het noorderlicht kunt zien.

wandelen sneeuw

Goed verzekerd op weg

Als je besluit om de volgende winter door te brengen in Canada, zorg dan wel dat je over een goede reisverzekering beschikt. Bedenk goed welke activiteiten je gaat doen tijdens je vakantie, want sommige activiteiten vallen niet onder de standaard reisverzekering en moeten extra verzekerd worden. Vergelijk de verschillende reisverzekeringen op Reisverzekering.nl, zodat jij een reisverzekering hebt die bij jou en je vakantie past.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *