Startlog

Een log over van alles

Velgen kopen
auto's Gadgets Mannen

Velgen online kopen, hier moet je op letten!

De velgen van een auto werken als prachtige kledingstukken die een outfit helemaal compleet maken. Zonder mooie velgen, ziet jouw auto er direct een stuk minder mooi uit. Tegenwoordig is er genoeg keuze uit verschillende soorten velgen. Zo bestaan er lichtmetalen-, gepolijste- en stalen velgen. Je kan eigenlijk nooit een verkeerde keuze maken, mits je maar rekening houdt met de uitstraling van jouw geliefde auto. Veel mensen vinden het lastig om de juiste velgen voor hun auto te vinden. Natuurlijk zal je jouw geliefde BMW graag willen trakteren op originele BMW velgen, maar is dit wel echt nodig? In deze blog vertellen we waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe velgen.

orginele BMW velgen

Nieuwe of tweedehands velgen kopen?

Je ziet vaak dat er tweedehands velgen aangeboden worden. Vaak staat hier een mooi verhaaltje bij en proberen ze je over te halen om deze velgen voor een klein prijsje op te knappen. Bedenk echter wel dat je dan net zo goed je eigen oude velgen kan gebruiken. Bovendien is het opknappen van een oude velg niet zo gemakkelijk als het lijkt, anders zouden we het immers allemaal doen om geld te besparen. Je bent zo tientallen euro’s kwijt voor het opknappen van een oude velg. Het is dan ook belangrijk om uit te rekenen of het dan nog wel zo voordelig is om te kiezen voor tweedehands velgen of dat je beter voor nieuwe kunt kiezen. Dit is een sommetje die alleen jij kan maken!

Welke velgen zijn het meest geschikt?

Als je een keuze hebt gemaakt uit nieuwe of tweedehands velgen, is het natuurlijk ook belangrijk dat je bedenkt welke velgen het meest geschikt zijn voor jouw auto. Bij een BMW wil je natuurlijk originele BMW velgen. Tegenwoordig zijn lichtmetalen velgen de meest populaire keuze. Dit heeft veel te maken met de bijzondere uitstraling die zij jouw auto geven. Daarnaast zijn ze een stuk lichter dan de traditionele stalen velgen. Bedenk echter wel dat dit een prijzige oplossing is. Je bent dikwijls goedkoper uit met stalen- of gepolijste velgen. Stalen velgen worden dikwijls toegepast bij winterbanden. Ze kunnen goed tegen kille weersomstandigheden en zijn bovendien ook nog eens niet zo duur, hierdoor is het een goed alternatief voor banden die je niet zo vaak gebruikt. Ben je er nog niet helemaal uit? Vraag dan aan een professional om advies. Leg uit waar je de velgen voor gaat gebruiken en wat past bij de uitstraling van jouw auto.

Nieuwe velgen: het kostenplaatje

Natuurlijk zijn de kosten van nieuwe velgen ook enorm belangrijk. Je wilt het liefst zo goedkoop mogelijk uit zijn, maar je snapt ook dat dit wel enkele euro’s gaat kosten. Het is verstandig om van tevoren al een budget op te stellen en je hier ook aan te houden. Op basis van deze informatie kan je vervolgens een nieuwe velg uitzoeken. Zo weet je in elk geval zeker dat je het niet te bont zal maken en laat je je niet zo gauw verleiden door een originele nieuwe velg.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *