Startlog

Een log over van alles

werken bij de overheid
Zakelijk

Toe aan een frisse start? Ga werken bij de overheid

Hoewel het aantal besmettingen daalt en de maatregelen steeds verder versoepelen, zijn de invloeden van het coronavirus in de complete maatschappij nog goed merkbaar. Ook op de banenmarkt heeft COVID-19 nog altijd een flinke weerslag. In uiteenlopende branches is het aantal vacatures behoorlijk gedaald. Maar in bepaalde sectoren is de vraag naar gekwalificeerde vakmensen juist toegenomen. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar gemotiveerd zorgpersoneel. Binnen de overheid en het gemeentelijk domein is de werkgelegenheid ook flink toegenomen. Dat komt onder andere door de vele steunaanvragen.

Daardoor is er een mooie taak weggelegd voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw doel in hun professionele leven. Behoor jij ook tot deze categorie werkenden? Grijp dan een nieuwe kans door te gaan werken bij de overheid.

Variëteit aan werkvelden

Op de werkgebieden van Wonen, Zorg, Sociaal Domein en Omgeving & Recht is er een continue vraag naar ervaren en gemotiveerde professionals. De enorme variëteit aan werkvelden maakt het extra interessant om bij de overheid te werken. Je vindt er functies op ieder niveau en in alle geledingen: beleidsmatig, ondersteunend, adviserend en uitvoerend. De functies variëren van inkomensconsulent, jeugdhulpverlener en woonconsulent tot bouwinspecteur en jurist. Als je je nuttig wilt maken voor de gemeenschap, heb je dus keuze uit veel mooie gemeentebanen.

Dynamische baan

Als je toch al van plan bent om een nieuwe start te maken, is het misschien ook een goed idee om te kiezen voor detachering bij de overheid. Je treedt dan niet in dienst van de gemeentelijke instantie waar je aan het werk gaat, maar krijgt een dienstverband bij een detacheringsorganisatie. Daar nemen ze uitgebreid de tijd om je te leren kennen en te ontdekken waar jouw krachten en talenten liggen. Op die manier ben jij ervan verzekerd dat je die zo goed mogelijk kunt benutten. En nog veel belangrijker: dat je wordt gekoppeld aan een tijdelijke opdracht die je past als een jas. Het detacheringsbureau zoekt een prachtige nieuwe klus bij een gemeente, zodra je taak bij een andere opdrachtgever is volbracht.

Als je ervoor kiest om als gedetacheerde bij de overheid aan de gang te gaan, ben je verzekerd van dynamische werkdagen. Want je komt geregeld op nieuwe plekken en je ontmoet steeds weer nieuwe mensen. Bovendien vergaar je een schat aan ervaring. Met welke nieuwe functie bij de overheid ben jij straks van betekenis voor de maatschappij?

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *