Startlog

Een log over van alles

Wonen Zakelijk

Welke Nederlandse energiemaatschappijen zijn goedkoop?

Besparen op de energiekosten. Dat klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Vanaf 1 januari 2019 zijn de energieprijzen flink omhoog geschoten. Vrijwel ieder huishouden moet plotseling €100,- tot maar liefst €250,- op jaarbasis extra betalen. Hierdoor worden de reserves flink aangesproken. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je alsnog kunt besparen op de energiekosten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is daar één van. Maar welke Nederlandse energie maatschappijen zijn goedkoop? Kunnen we überhaupt nog wel spreken van goedkope energieleveranciers?

Energie vergelijken

Goedkope energiemaatschappijen. Als het antwoord eenvoudig was geweest, had vrijwel iedereen overgestapt naar die zogenaamde goedkope leveranciers. Zo eenvoudig is het helaas niet. Er zijn uiteraard prijsverschillen tussen verschillende energiemaatschappijen. Toch moet ook iedere energieleverancier rekening houden met de richtlijnen die door de wet bepaald zijn. Het verschil wordt dan ook vaak veroorzaakt door de manier waarop ze energie produceren en leveren. Daarnaast is er vaak sprake van leuke acties en hoge kortingen. Overstappen naar een andere energieleverancier wordt zo heel interessant.

Zo zien we dat nle (Nederlandse Energie Maatschappij) regelmatig met leuke acties en scherpe aanbiedingen adverteert. Dit is een energiebedrijf die uitsluitend groene energie levert. De elektriciteit wordt voornamelijk opgewekt uit waterkracht in Scandinavië. Hiermee profiteer je niet alleen van lagere prijzen, maar draag je ook nog eens je steentje bij aan een betere toekomst voor Nederland.

nle nederlandse energie maatschappij

Energie vergelijken doe je eenvoudig door middel van een online energievergelijker. Je vult enkele gegevens in en deze berekent bij welke energiemaatschappij je het voordeligst uit bent. Zo zie je in één oogopslag welke energieleverancier het goedkoopst is op basis van jouw energieverbruik.

Energie besparen

Uiteraard is het energieverbruik verminderen nog altijd het mest effectief als je wilt besparen op de energiekosten. Veel mensen zijn bang dat dit betekent dat ze hun gehele levensstijl om moeten gooien. Dit is echter helemaal niet het geval. Er zijn genoeg simpele manieren om extra energie te besparen, zonder dat dit veel moeite hoeft te kosten. Het is een kwestie van nieuwe gewoontes aanleren. Gewoontes die, samen met de keuze voor een nieuwe energieleverancier, bijdragen aan lagere vaste lasten. Wij zetten een aantal slimme en eenvoudige tips voor jou op een rijtje:

  • Schakel alle apparaten uit na gebruik. Vaak zien we dat televisies en beeldschermen op stand-by blijven staan. Hiermee vraagt het apparaat echter alsnog een kleine hoeveelheid stroom. Voorkom sluipverbruik door alle apparaten tijdig uit te schakelen. Zo bespaar je gemiddeld €20,- op de jaarlijkse energiekosten.

stopcontact besparen

  • Zet de thermostaat enkele graden omlaag. Vraag je af of het echt nodig is om een temperatuur van 23 graden in huis te hanteren. De ideale binnentemperatuur ligt tussen de 19 en 21 graden. Alles daarboven is niet nodig en kost alleen maar extra geld. Investeer in een paar dikke truien en fijne plaids en draai de thermostaat omlaag. Zo bespaar je al gauw honderden euro’s op de energierekening.
  • Zet een tijdschakelaar op de buitenverlichting. Vaak zien we dat buitenverlichting onnodig lang blijft branden. Mensen vergeten ze uit te zetten voordat ze naar bed gaan, waardoor deze uiteindelijk de gehele dag blijven branden. Zonde van de energie! Dankzij een tijdschakelaar is dit probleem verleden tijd. Dat is nog eens eenvoudig energie besparen!

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *