Startlog

Een log over van alles

Overeenkomst en verschil tussen iPhone X en XS
Zakelijk

Overeenkomst en verschil tussen iPhone X en XS

In 2017 bestond Apple 10 jaar en bracht het bedrijf de iPhone X uit. De letter X verwijst hierbij naar de romeinse 10. Dit jubileumtoestel stond bol van de vernieuwingen. Al een jaar later verscheen de opvolger, de iPhone XS. Wat hebben beide premium iPhones met elkaar gemeen en waarin verschillen ze? Wat je uiteindelijk ook kiest: je kunt ze bij Forza lekker voordelig als refurbished iPhone kopen, zónder dat dit ten koste gaat van de hoge technische kwaliteit.

Overeenkomst: 5.8-inch OLED en Face ID

De refurbished iPhone X is de eerste iPhone die verscheen met een OLED-scherm. Het scherm is 5.8-inch groot en bedekt de hele voorkant. Geen thuisknop met vingerafdrukscanner meer dus. In plaats daarvan vind je een zwarte inkeping vol met sensoren voor Face ID-ontgrendeling. Het OLED-scherm heeft een hoge resolutie, waarbij kleuren van het scherm springen en zwart ook écht zwart is. De iPhone XS heeft ditzelfde scherm.

Verschil: processor en werkgeheugen

De refurbished iPhone XS is een jaar jonger en dat betekent dat dit toestel een snellere processor heeft. Ook beschikt dit toestel met 4GB over meer werkgeheugen, waardoor het toestel nét wat beter opgewassen is tegen het zware werk. In de praktijk zal je het verschil amper waarnemen, tenzij je structureel gamet, series streamt en augmented reality-apps gebruikt natuurlijk.

Overeenkomst: dubbele camera

Zowel de iPhone X als de iPhone XS hebben twee camera’s achterop, waarvan er één de telelens is. Hiermee kun je tot op zekere hoogte inzoomen zonder verlies van kwaliteit. De camera maakt foto’s in 12MP en video’s in 4K.

Verschil: dual sim en kleur

De iPhone XS is de eerste iPhone die je met twee simkaarten kunt gebruiken. Eén daarvan is een digitale simkaart. Zo kun je werk en privé optimaal gescheiden houden. De iPhone X ondersteunt deze functie nog niet. Bij de iPhone XS is de kleur Goud weer terug van weggeweest. Bij de iPhone X besloot Apple deze kleur uit het assortiment te halen, maar het was een dermate populaire kleur dat het een jaar later weer verkrijgbaar was.

Welke iPhone wanneer kopen?

Met de iPhone X heeft Apple een nieuwe standaard voor smartphones gezet. Het toestel stond bol van de innovaties en nog altijd is dit toestel een premium iPhone waarmee je jaren vooruit kunt. Omdat het toestel al wat ouder is, betaal je niet meer de hoofdprijs. En kies je voor refurbished van Forza, dan ben je nóg voordeliger uit. De iPhone X is dus perfect als je wél van technische snufjes houdt, maar niet de hoofdprijs wilt betalen. Kies de iPhone XS als je snelheid enorm belangrijk vindt, want dit toestel is beter in het uitvoeren van zware taken. Ook de dual sim functie is een welkome toevoeging. Het toestel is een jaar jonger en net wat duurder, maar ook de iPhone XS is refurbished bij Forza super scherp geprijsd.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *