Startlog

Een log over van alles

Werken of uitrusten: hoe kun je effectief zijn tijdens je reis?
Reizen

Werken of uitrusten: hoe kun je effectief zijn tijdens je reis?

Zit jij vaak lang in de bus of trein naar je werk of naar school? Probeer deze tijd dan effectief te besteden. Je kunt dit doen door wat werk af te maken of te leren voor een tentamen, maar je kunt de tijd tijdens je reis ook gebruiken om tot rust te komen. Wat zijn leuke dingen die je makkelijk kunt doen tijdens je rit en hoe kun je jouw tijd optimaal besteden? In dit artikel hebben wij hiervoor goede ideeën en tips bij elkaar gezocht.

Werken en leren

Voor of tijdens je reis moet je voor jezelf een keuze maken. Wil je de tijd in de bus of trein effectief gebruiken om werk af te maken? Dan is het slim om dit te doen op een simpele manier. Je kunt in het openbaar vervoer natuurlijk niet al je boeken, schriften en andere spullen kwijt. Zorg daarom dat je een goede samenvatting hebt op je telefoon of schrijf deze zelf met een boek erbij. Voor het maken van opdrachten, leren voor een toets of het afmaken van werk, heb je veel handige applicaties en websites op je telefoon. Zelfs office kun je downloaden voor je telefoon, zodat je verder kunt werken aan je bestanden in Excel en Word. Zit je in de trein en moet je later die dag een presentatie geven? Dan kun je via de PowerPoint app nog even de pagina’s en informatie doornemen.

Het voordeel van leren en werk afmaken tijdens je reis, is dat je daarna meer vrije tijd over hebt. In je eigen huis of kamer kun je daarna dan lekker ontspannen. Als je moeite hebt met je concentratie in de trein of bus, kan het ook helpen om oordoppen in te doen met muziek.

Uitrusten in tijdens je reis

Er zijn ook veel mensen die het niet prettig vinden om te leren of werken in het openbaar vervoer. Als je een lange dag hebt gewerkt of op school hebt gezeten, is het lastig om je ook tijdens je reis nog te concentreren en productief te zijn. Het kan ook lastig zijn om motivatie te vinden, zeker als je op weg bent naar een lange dag op werk of school. Om deze redenen kan het beter zijn om je tijdens je reis even te ontspannen. Zo kun je jezelf opladen voor de rest van de dag.

Wat kun je allemaal doen tijdens je reis? Voor veel mensen kan het fijn zijn om met muziek op even rustig uit het raam te staren, maar sommige mensen gaan zich snel vervelen. Je kunt je telefoon erbij pakken en wat leuke spelletjes downloaden. Je kunt ook een serie of film streamen, of een leuke sportwedstrijd. Vanaf 1 oktober is het ook eindelijk legaal om online te gokken in Nederland. Zet geld in op een leuke voetbalwedstrijd of speel een gokspel live in een Nederlands casino. Als je houdt van lezen kun je ook een goed boek meenemen, of een tijdschrift. Het belangrijkste is dat je even lekker kunt ontspannen ter voorbereiding van een lange dag, of om bij te komen van een dag lang hard werken.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *