Startlog

Een log over van alles

Voordelen van een Android toestel
Gadgets Mannen Vrouwen Zakelijk

Voordelen van een Android toestel

Waar de één kiest voor een smartphone die bij hem of haar past, zal de ander vooral afgaan op de mening van anderen. Voor welke smartphones kiezen de meeste mensen? Welke is op dit moment het populairst en waarom? Welk toestel raadt jouw familie aan? Toch begint het uitzoeken van een nieuwe smartphone altijd met dezelfde vraag: ‘kies je voor een van de verschillende android toestellen of ga je toch liever voor IOS?’ Om die keuze een stukje eenvoudiger te maken, zetten wij alle voordelen van een Android toestel voor jou op een rijtje.

Wat is Android precies?

Android is misschien wel het meest gebruikte systeem in ons land. Dit systeem wordt voornamelijk toegepast op smartphones van het merk Samsung of LG. Het systeem is oorspronkelijk bedacht door Google. Dit bedrijf heeft ontzettend veel moeite gedaan om alle voor- en nadelen van IOS te begrijpen en deze te versterken of af te zwakken. Hiermee proberen zij een zo perfect mogelijk systeem te ontwikkelen en, volgens velen van ons, is dit dan ook zeker gelukt. Hieronder lichten we alle voordelen kort toe.

Enorm veel verschillende keuzes

Dit is misschien wel het grootste voordeel van Android ten opzichte van IOS. Wanneer je kiest voor IOS, beschik je namelijk enkel over een aantal verschillende iPhone toestellen. Meer keuze is er niet. Als je kiest voor Android, beschik je echter over enorm veel keuzes. Je bent niet slechts aangewezen op een enkel merk, maar bepaalt zelf welk merk het beste bij jou past. Zo mogen fabrikanten ook zelf kiezen hoe het systeem er uiteindelijk uit gaat zien. De Android toestellen van een Samsung of HTC verschillen dan ook enorm van elkaar. Hierdoor beschik je als consument over alle mogelijkheden om een telefoon te vinden die bij jou past.Samsung of HTC

Steeds meer nieuwe applicaties

Voor een langere periode was het grootste nadeel van een Android toestel dat er nog weinig applicaties bestonden. De meeste applicaties die op IOS werden uitgegeven, konden niet op een Android toestel worden gebruikt. Gelukkig is dat anno 2019 wel anders, want steeds meer applicaties worden voor beide systemen beschikbaar gemaakt. Daarnaast is het gebruik van een Android telefoon niet zo dichtgetimmerd als bij een IOS systeem. Hierdoor beschikt de gebruiker zelf over de mogelijkheid om zijn telefoon voor eigen werkzaamheden te gebruiken. Bovendien kunnen Google-gebruikers hun account koppelen met hun telefoon, zodat ze altijd en overal hun e-mail, foto’s en documenten die op Google Drive staan kunnen bewonderen.

Prijsverschil

En dan het allerlaatste, en tevens grootste, voordeel van een Android telefoon: het prijsverschil. Wanneer je kiest voor een IOS systeem, kies je direct voor een iPhone. Meer keus is er namelijk niet. Helaas zijn iPhones zeer duur, waardoor je al gauw diep in de buidel moet tasten. Gelukkig is dit bij een Android toestel niet direct noodzakelijk. Doordat je over enorm veel verschillende keuzes beschikt, kun je de telefoon zo duur maken als je zelf wilt. Een smartphone met Android kan tussen de 80 en 900 euro kosten, afhankelijk van wat jij zoekt en nodig hebt. Hierdoor is er altijd voor ieder wat wils (en voor elk budget) een mooie smartphone te vinden!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *