Startlog

Een log over van alles

schaftkeet
Wonen Zakelijk

De voordelen van een schatkeet op de bouwplaats

Heb je binnenkort een buitenproject op de planning staan en moet er veel buiten gewerkt worden? Dan is het natuurlijk belangrijk om hele goede voorbereidingen te treffen. Ook een schaftkeet kan hierbij de uitkomst bieden. Maar wat is dit eigenlijk en waar wordt deze voor gebruikt? Is een schaftkeet echt wel zo handig als we denken? Op al deze vragen en meer geven wij antwoord in dit artikel.

Wat is een schatkeet?

Een schatkeet, ook wel schaftwagen of genoemd, is eigenlijk niet meer dan een tijdelijke bouwkeet. Dit is een overdekte unit die ingezet kan worden om werknemers tijdens pauzes een veilige en droge plek geven om te ontspannen. Bovendien kan een schaftwagen ook gebruikt worden als opbergplek voor gereedschap wat bijvoorbeeld droog moet liggen of aantekeningen die op een veilige plek opgeborgen moeten worden. Ook voor sanitair gebruik kan de schaftkeet ingezet worden.

Je kan een schatkeet zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Zo zijn ze verkrijgbaar met ingebouwde keukens, vergaderruimtes en sanitaire voorzieningen. Welke unit voor jou het meest geschikt is, is vooral afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren en het aantal werknemers op de bouw. Bovendien is het voor grootschalige projecten soms fijner om over een schaftwagen te beschikken dan bij projecten die op korte termijn al afgerond worden.

Interessante voordelen

Als je regelmatig buiten aan het werk bent, vind je het waarschijnlijk geen probleem meer om door weer en wind te werken. Je bent immers niet anders gewend. Toch vinden veel werknemers het wel prettig om op een bouwplaats te werken waar de voorzieningen goed geregeld zijn. Vrijwel geen sanitaire voorzieningen of veilige ruimtes om je lunch te eten zijn ware afknappers. Dat zorgt immers niet alleen voor weinig werkplezier, maar kan ook de veiligheid op de werkplaats beïnvloeden. Maar wat zijn precies de voordelen als je deze zaken regelt door een schaftkeet aan te schaffen? Wij zetten de belangrijkste voordelen hieronder voor jou op een rijtje:

  • Een bouwkeet is multifunctioneel. Deze wordt niet alleen ingezet als ruimte om lekker ontspannen te eten, maar ook om materialen op te bergen, vergaderingen te voeren en voldoende sanitaire voorzieningen te bieden. Door de aanschaf van een bouwkeet, kan jij direct een aantal benodigde voorzieningen op de bouwplaats afvinken. Als aannemer is het ontzettend om over een ‘alles-in-1-pakket’ te beschikken. Een bouwkeet kan dit pakket ook voor jou bieden.
  • De bouwkeet biedt tevens de mogelijkheid voor werknemers om hun persoonlijke eigendommen netjes op te bergen. Voor werknemers op de bouw kan het enorm lastig zijn om persoonlijke spullen mee te nemen. Vaak hebben ze toch een mobiele telefoon, portemonnee en sleutels bij zich. Deze met zich mee nemen is vaak niet verstandig. In dat geval kan een bouwkeet de oplossing bieden.
  • Een schaftkeet is altijd eenvoudig van A naar B te verplaatsen. Als het tijd is om bij een ander bouwproject te starten, kan je deze simpelweg meenemen. Dat is natuurlijk helemaal ideaal als je van de schaftkeet een klein magazijn maakt. Zo heb je altijd de belangrijkste spullen bij de hand en kan je deze nooit vergeten.

Kortom: er zijn enorm veel voordelen verbonden aan de aanschaf van een bouwkeet. Of je nu een aannemer bent of een hovenier, een bouwkeet biedt vrijwel altijd de oplossing. Dankzij een schaftkeet creëer jij eenvoudig een betere werkplek.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *