Startlog

Een log over van alles

Reageer effectief op verandering met veel verandervermogen
Zakelijk

Reageer effectief op verandering met veel verandervermogen

Zie jij de positieve effecten van een goed verandervermogen in? Dan ben je niet de enige. Veel bedrijven zien namelijk dat dit erg belangrijk is. Het is zelfs zo dat meer dan tachtig procent van het succes van veranderplannen hiervan afhankelijk is. Met juiste tools en hulpmiddelen wordt het een stuk makkelijker om een goed veranderproces op gang te brengen. En zo wordt het nog leuk ook.

Zo verander je succesvol

Wanneer een bedrijf goed op orde is, zal het zonder problemen veranderingen doorvoeren. Maar bij veel organisaties ontstaan er problemen. Het verandervermogen bepaalt hierbij of een bedrijf goed is in het veranderen. En door het toepassen van een goed veranderproces, zal je als bedrijf beter in staat zijn om te verandervermogen op te bouwen. En om dit te bereiken is een effectieve en efficiënte methodiek nodig met praktische tools die men kan inzetten om een sterk verandervermogen te creëren. Een zo’n methodiek is de Business Fitscan.Business Fitscan

De methodiek

Maar wat is de Business Fitscan nu precies? Deze methodiek gaat uit van vijf zogeheten ‘veranderDrivers’. Deze bepalen hoe sterk het verandervermogen van jouw organisatie is. Hierbij wordt gekeken naar een aantal factoren waaruit uiteindelijk een KPI wordt uitgedrukt. Op deze manier kun je gemakkelijk inzien wat je huidige positie is omtrent verandervermogen. Daarnaast krijg hierdoor informatie hoe je jouw organisatie kunt sturen en zijn de maatregelen die je aan de hand hiervan neemt, direct meetbaar.

Op deze manier kan het management van je organisatie heel goed schakelen. Zo kunnen ze kijken welke maatregelen de meeste impact hebben, wat ze het beste kunnen aan kunnen pakken.

Het ontstaan en toepassen van deze methodiek

Je kunt deze methodiek toepassen door samen te werken met de organisatie die deze methodiek heeft bedacht. Zij beschikken over alle tools, kennis en expertise om je op de juiste manier te helpen. Helaas zijn nog weinig organisaties in staat om een goede verandering door te voeren. En daarom kwam de oprichter met het idee om de methodiek te bedenken. Het doel hiervan was om zoveel mogelijk bedrijven te helpen om hun verandervermogen beter in te richten. Zo zijn ze beter in staat om effectiever en efficiënter de veranderingen te sturen en meten. Met de methodiek kun je vooraf achterhalen hoe groot de veranderingsbereidheid is op de werkvloer. Zo kun je inschatten hoe groot de kans is dat het veranderproces succesvol zal verlopen. Tijdens dit proces kun je aan de hand van de methodiek het bedrijf bijsturen. De methodiek is gemaakt samen met een onderzoeksbureau om zo een meting te creëren die wetenschappelijk onderbouwd is. Zo kan een bedrijf concrete en onderbouwde maatregelen nemen. En dit is wel zo fijn, vooral bij grote organisaties. Ten slotte wordt het verandervermogen niet alleen beter. Maar wordt het veranderen zelfs leuker en kost het minder tijd en geld. Hierdoor wordt het inzetten van een veranderproces in een keer een stuk aantrekkelijker voor veel organisaties. Ben je geïnteresseerd in deze methodiek? Neem dan de website van het betreffende bedrijf eens door en laat je informeren.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *