Startlog

Een log over van alles

Thuis de lekkerste koffie zetten doe je zo!
Gezondheid Mannen Vrouwen

Thuis de lekkerste koffie zetten doe je zo!

Koffie zit bij Nederlanders in het bloed. Veel van ons zijn opgegroeid met de geur van koffie in de vroege morgen. Het is heel gewoon om mensen op visite te krijgen en als eerste kopje koffie (of thee) aan te bieden. Koffie staat voor thuiskomen, hard werken en gastvrijheid. In ons land drinkt het overgrote deel dan ook minimaal één kopje koffie per dag. Menig koffieliefhebber zal echter opvallen dat de smaak van koffie nog wel eens kan verschillen.

Vind je de koffie op het werk of op een terrasje ook vaak veel lekkerder dan thuis? Of ga je altijd graag op visite bij die ene persoon omdat je weet dat zij fantastische koffie serveren? Dan is het hoog tijd om hier thuis ook iets aan te doen. Er is namelijk geen enkele reden waarom je thuis ook niet de allerlekkerste koffie kunt serveren. Dat begint allemaal met de juiste voorbereiding en weten wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. Met de volgende tips zet jij de lekkerste koffie voortaan gewoon thuis.

Regelmatig reinigen van de koffiemachine

Iets wat nog veel te vaak vergeten wordt is het reinigen van de koffiemachine. Dit wordt in veel huishoudens echt te weinig gedaan. Dat is niet alleen slecht voor de hygiëne, maar dit komt ook nog eens de smaak niet ten goede. Het is daarom zaak om de koffiemachine met goede regelmaat te reinigen én hier de juiste producten voor te gebruiken. Er zijn speciale tabletten voor het reinigen van je koffiemachine verkrijgbaar. Dit is een eenvoudige manier om snel de koffiemachine te reinigen.

Ontkalk de koffiemachine bij dagelijks gebruik minimaal één keer in de drie maanden. Gebruik je een waterontharder? Dan is eens in het jaar voldoende. Reinigen gebeurt dagelijks vluchtig en wekelijks grondig. Zet dit eventueel in je agenda, zodat je dit niet kan vergeten. Een schone machine is namelijk de eerste stap voor echte lekkere koffie.

Kies voor bronwater

Lukt het je maar niet om de fijne smaak van de koffie te behouden? Dan kan dit komen doordat er van gehard water gebruik wordt gemaakt. Wanneer het water te veel kalk bevat, kan dit de smaak van de koffie beïnvloeden. Schoon water zal dan ook een geheel andere smaakbeleving geven. Een waterfilter kan hierbij helpen, maar ook het gebruik van bronwater is een optie. Probeer het maar eens uit. Grote kans dat je het verschil direct proeft.

Ga naar een speciale koffiewinkel

Er zijn verschillende koffiewinkels in Nederland waar je terecht kunt voor advies. Bijvoorbeeld om bonen te laten mengen of verschillende filterkoffies te proeven. Maak hier dankbaar gebruik van. Zo weet je precies wat goed smaakt en bij jouw koffiebeleving past. Uiteindelijk komt het natuurlijk ook neer op smaak. Waar de één dol op is, kan de ander weer helemaal niet lekker vinden. Besteed dus veel tijd aan het vinden van de koffie die bij jou past. Dan weet je in elk geval zeker dat je heerlijk kan genieten en een kopje koffie tegenwoordig echt voelt als thuiskomen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *