Startlog

Een log over van alles

Juiste serverkast
Mannen Wonen Zakelijk

Op zoek naar de juiste serverkast

Bent u op zoek naar een serverkast om uw netwerkverbinding van een veilig jasje te voorzien? Dan is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw bedrijf of organisatie. Er zit namelijk nogal wat verschil tussen de verschillende maten en uitvoeringen. Welke serverkast de juiste voor uw bedrijf of organisatie is? Wij helpen u graag een eindje op weg.

De serverkast voor uw bedrijf

De eerste vraag die u zichzelf moet stellen is welke grootte u denkt nodig te hebben, wanneer het een serverkast of patchkast betreft. De meest gebruikelijke grootte serverkast is 19 inch. Deze is ideaal voor middelgrote tot grote bedrijven, omdat deze veel ruimte bieden voor alles wat u in uw patchkast kwijt moet. Mocht u een wat kleiner bedrijf hebben, dan kunt u waarschijnlijk ook prima uit de voeten met een 10 inch serverkast. Nog kleiner zijn de mini-serverkasten. Een laatste optie is een serverkast die u aan de wand kunt monteren. Handig, wanneer u weinig ruimte heeft. U kunt natuurlijk ook kiezen voor meerdere serverkasten, als u een heel uitgebreid netwerk moet beveiligen.

binnenkant serverkast

Wat gebeurt er in een serverkast?

Denkt u: ja, dat is allemaal leuk en aardig, maar wat gebeurt er eigenlijk in zo’n serverkast? Het is heel begrijpelijk dat dit niet zo één, twee, drie duidelijk is. In een serverkast komen al uw netwerkverbindingen samen. Daarbij valt te denken aan de opslag van ICT, telecom en beveiligingsapparatuur. Het is natuurlijk evident dat dit soort gevoelige zaken beschermd moeten worden. Daarvoor dien een serverkast. Met deze vorm van bescherming weet u zeker dat stof en extreme temperatuurverschillen geen vat krijgen op uw netwerkverbindingen als de ICT en telecom.

Uw serverkast als het kloppende hart van uw organisatie

De serverkast vormt met alle belangrijke zaken die hij beschermt het kloppende hart van uw organisatie of bedrijf. U kunt het zien als de meterkast in een gewone woning, maar dan misschien nog net iets belangrijker. Als er bij een bedrijf geen internet- of telefoonverbinding mogelijk is, is dat natuurlijk funest. Berg uw netwerkverbindingen daarom veilig op in een serverkast. Benieuwd naar wart de juiste keuze voor u is? Bezoek dan een gespecialiseerde webshop als patchkast.nl en laat u adviseren door deskundigen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *