Startlog

Een log over van alles

Heerlijk en veilig glutenvrij barbecueën
Gezondheid Wonen

Heerlijk en veilig glutenvrij barbecueën

Wil je deze zomer lekker en verantwoord glutenvrij eten, dan kun je gewoon de barbecue aansteken. Want ook zo blijft alles vers en simpel. Met veel groenten, vis en lekkere vleesproducten maar zónder paneermiddelen. Zo houd je alles zelf in de hand. Barbecueën is bovendien eenvoudig, ook met glutenvrije ingrediënten. Bestel deze bij een echte glutenvrije winkel die hierin gespecialiseerd is: Glutenvrij Le Poole.

Lekker barbecueën met glutenvrij brood

Geen barbecue zonder brood! Heb je een glutenallergie, dan is dit niet makkelijk. Want een enkele korrel meel is al genoeg om je allergie je gezellige etentje te laten verpesten. Toch kun je evengoed heerlijk barbecueën met glutenvrij brood erbij. Dit kun je zelf bakken met een kant-en-klare glutenvrije broodmix of je kunt vers glutenvrij brood bestellen. Glutenvrij Le Poole is speciaal opgericht om gluten voor mensen met coeliakie buiten de deur te houden. Hierdoor weet je zeker dat er op jouw barbecue geen gluten belanden.

Maak zelf glutenvrij brood

Maak je eigen glutenvrije brood zoals jij dat wilt. Uiteenlopende smaken zijn mogelijk met broodmix van aardappelmeel, amandelmeel, boekweitmeel, havermeel, kastanjemeel, kikkererwtenmeel, kokosmeel, maismeel, rijstmeel, tapiocameel of teffmeel. Gebruik wel bakpapier of vet je bakvorm extra goed in want glutenvrij deeg is zeer plakkerig. Voor een goede structuur zet je tijdens het rijzen een bakje heet water in de oven.

Glutenvrije kruidenmixen en dressings

Een succesvolle barbecue begint met een goede bereiding van de kruiden. Helaas zitten hier nu juist vaak gluten in. Gelukkig bestaan ook hiervoor smaakvolle alternatieven zoals kruiden voor pasta, vis en vlees, geheel zonder gluten. Glutenvrij Le Poole heeft deze allemaal op voorraad: meer dan 20 verschillende glutenvrije kruidenmixen speciaal voor de barbecue. Zo kom jij de zomer wel door.Glutenvrije kruidenmixen en dressings

Praktische tips voor je voorbereiding

Ondanks zorgvuldig inkopen doen, blijft het mogelijk dat gluten je systeem binnenkomen. Die kans kun je wel sterk verkleinen door zeer eenvoudige maatregelen te nemen. Dit zijn de belangrijkste tips waarmee je problemen voorkomt: gebruik je eigen barbecue-set en uitsluitend nieuwe barbecue-gereedschappen. Hou ook een eigen gedeelte vrij én herkenbaar door middel van aluminium. Bewaar tevens al je sausjes afgesloten zodat er geen kruimels invallen. Ga aan de kop van de tafel zitten want hier is het altijd net even wat rustiger omdat gezamenlijke gerechten vooral in het midden van de tafel gedeeld worden.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *