Startlog

Een log over van alles

Kinderbedden kopen voor een gedeelde slaapkamer
Wonen

Kinderbedden kopen voor een gedeelde slaapkamer

Moeten de kinderen een slaapkamer delen en zijn ze uit hun huidige bedjes gegroeid? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe oplossing. Het grootste nadeel van een gedeelde slaapkamer is dat er vaak nog weinig plek is als de kinderen in grotere bedden komen te liggen. In de tijd van ledikantjes en peuterbedden was het geen enkel probleem. Nu er echte grote bedden gekocht moeten worden is het passen en meten geblazen. Waar moet je op letten met een bed kopen bij Weidswonenenslapen? Zijn er dingen waar je rekening mee moet houden? En hoe creëer je nog voldoende loop- en speelruimte voor de kinderen? Dat lees je allemaal in dit artikel!sem

Tweepersoonsbed

 

Zijn je kinderen het gewend om samen te slapen en vinden ze het heerlijk om alle ruimte te hebben? Dan behoort een klein tweepersoonsbed ook nog tot de mogelijkheden. Zo kunnen ze heerlijk samen slapen en genieten ze toch nog van alle ruimte die ze nodig hebben voor een goede nachtrust.

 

Bedenk wel goed wat belangrijk is voor de kinderen. Slapen ze liever dicht bij elkaar? Kies dan voor een 2 persoons dekbed. Hebben ze graag hun eigen ruimte? Schaf dan twee losse matrassen en dekbedden aan, zodat ze elkaar niet in de weg zitten tijdens het slapen. Daarnaast is het belangrijk om naar de beschikbare ruimte te kijken. Niet alle (kinder)slaapkamers zijn groot genoeg om een tweepersoonsbed kwijt te kunnen. Daarnaast kan het bed de loop- en speelruimte in de kamer verstoren. Zorg er altijd voor dat je niet direct tegen het bed aan stoot als je de kamer binnenstapt. Zo behoud je een ruimtelijk gevoel en is het voor de kinderen mogelijk om lekker te spelen en rond te rennen.

 

Stapelbed

 

Een stapelbed is vaak de ultieme kinderdroom. Samen met een vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje heerlijk genieten van alle ruimte. Daarnaast levert het gebruik van een stapelbed veel extra ruimte op. Doordat je de hoogte van de slaapkamer gebruikt, zal je merken dat er meer beschikbare ruimte op de grond overblijft. Hierdoor ben je in staat om een fijn speelhoekje te creëren, zodat ieder kind een eigen plekje heeft. Bedenk wel dat een stapelbed enkel een goed idee is voor de wat oudere kinderen. Bij jonge kinderen is het risico groter dat er ongelukken gebeuren.

 

Geef ieder kind een eigen plekje

 

Als je kinderen een slaapkamer moeten delen is het wel belangrijk dat er nog ruimte is voor overblijft voor een eigen plekje. Een ruimte waar ze hun eigen interesses en hobby’s kunnen uitvoeren. Plaats bijvoorbeeld twee bureaus of verschillende speelgoedkisten om ze voldoende ruimte te geven.

 

Betrek ze tevens bij het uitzoeken van geschikte accessoires en het kleurgebruik in de kamer. Onthoud dat ieder kind een eigen individu is en dus eigen wensen en voorkeuren heeft. Bespreek eventueel met een slaapkamerspecialist de verschillende mogelijkheden, zodat aan ieder kind wordt gedacht. Zo voorkom je discussies in de toekomst, wat de nachtrust uiteindelijk ten goede zal komen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *