Startlog

Een log over van alles

duurzaam wonen
Wonen Zakelijk

Milieuvriendelijk wonen

Het liefst zouden we allemaal zo milieuvriendelijk mogelijk wonen. Gelukkig kun je hiervoor zelf al een hoop doen. Om milieuvriendelijk te wonen kun je klein beginnen door het scheiden van afval of door minder water te gebruiken. Wil je grotere maatregelen nemen dan is dat ook mogelijk. Kies er bijvoorbeeld voor om de gas aansluiting af te laten sluiten en laat jouw huis voorzien van zonnepanelen. Op deze manier ben je niet meer afhankelijk van een energiemaatschappij die jou voorziet van energie die op een schadelijke manier voor het milieu tot stand is gekomen. Er zijn genoeg manieren om duurzaam te wonen, je kunt dan ook het beste klein beginnen.

Begin klein

Door klein te beginnen kun je al een hoop bijdragen aan een beter milieu. Afval scheiden is hierbij een belangrijk onderdeel. Ook bewuster omgaan met energie zoals gas, water en licht zorgen ervoor dat het milieu minder belast wordt. Een bijkomend voordeel is dan dat je bespaard op de kosten voor energie waardoor je ook in de portemonnee meer overhoudt. Door ook op een duurzame manier boodschappen te doen en bijvoorbeeld te kiezen voor biologische producten draag je ook weer voor een deel jouw steentje bij aan een beter milieu. Om klein te beginnen kun je gebruik maken van deze adviezen en daarnaast zijn er nog meer duurzame tips die je kunt gebruiken om bij te dragen aan een beter milieu, zoals het kopen van duurzame kleding en andere spullen voor in huis. Denk hier bijvoorbeeld aan een duurzaam hoeslaken van biologisch katoen.

 Helemaal duurzaam

Je kunt nog een stap verder gaan met het verbeteren van het milieu door compleet duurzaam te gaan leven. Dit kun je doen door de woning beter te isoleren met bijvoorbeeld houten jaloezieën, zonnepanelen te installeren en geen gebruik meer te maken van aardgas. Op deze manier ben je niet afhankelijk van energiemaatschappijen en wordt je voor een groot deel zelfvoorzienend. Door gebruik te maken van duurzame energie en producten die duurzaam geproduceerd zijn draag je bij aan een beter milieu en een gezondere leefomgeving.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *