Startlog

Een log over van alles

Lichtinval & privacy met houten jaloezieën
Wonen

Lichtinval & privacy met houten jaloezieën

Ben je op zoek naar een nieuwe raamdecoratie voor in jouw interieur, maar weet je niet goed welke? Houten jaloezieën zijn dé raamdecoratie van nu. Naast dat houten jaloezieën een mooie en stijlvolle uitstraling hebben, bieden jaloezieën ook veel voordelen. Zo kun je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy bepalen in huis.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen, welke kunnen worden gekanteld. Door het trekkoord gaan de jaloezieën omhoog en omlaag. Door een tuimelkoord worden de lamellen open en dicht gekanteld. Door deze bediening kun je dan ook kiezen voor weinig lichtinval, of juist veel lichtinval. Ook bestaat de mogelijkheid om de lamellen omhoog te halen, waardoor er een deel van het raam onbedekt is en de bovenkant bedekt blijft met de jaloezieën. Wanneer de zon fel naar binnen schijnt is er dan ook de mogelijkheid om de jaloezieën helemaal te sluiten, om zo veel mogelijk warmte en licht buiten te houden. Door het kantelen van de jaloezieën kan er dus veel of juist weinig licht binnenkomen. Dit kun jij helemaal aanpassen naar jouw wensen.

Lichtinval zorgt voor sfeer

De lichtinval heeft een grote invloed op de sfeer in huis. Zo kunnen de kleuren van het licht elke dag anders zijn en ook op verschillende momenten van de dag is het licht anders. Zo is het licht in de ochtend bijvoorbeeld vaak zacht geel op een zonnige dag. Door de houten jaloezieën open te zetten, kun je lekker wakker worden met de mooie lichtinval hiervan in huis. Ook kan de lucht soms bijzondere kleuren aannemen zoals roze of oranje. De houten jaloezieën laten je hiervan genieten, zonder teveel inkijk in huis. Lichtinval zorgt voor sfeer

Niet alleen lichtinval, ook privacy

Naast dat je door het kantelen en verstellen van de houten jaloezieën de hoeveelheid lichtinval regelt, regel je hier ook de privacy mee. Door de lamellen naar boven te kantelen, valt er wel licht naar binnen maar kunnen mensen lastig naar binnen kijken. Op die manier heb je dus een verlicht interieur en tegelijk ook voldoende privacy.

Houten jaloezieën op maat

INHUIS Plaza biedt een uitgebreide collectie aan met verschillende houten jaloezieën. De houten jaloezieën worden volledig op maat gemaakt en kunnen ook worden gemonteerd. Stel online jouw jaloezieën samen en bereken direct je prijs. Wil je meer informatie of advies over de mogelijkheden van houten jaloezieën bij jou thuis? Start online de chat of kom langs in één van de showrooms.

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *