Startlog

Een log over van alles

kunstgras onderhoudsarm gazon
Wonen

Kunstgras, kies voor een mooi onderhoudsarm gazon deze zomer!

De lente is weer begonnen, waardoor we onze aandacht naar buiten verplaatsen. De tuin moet altijd flink aangepakt worden, voordat we hier dankbaar gebruik van kunnen maken tijdens de eerste zomerse dagen. Voor veel mensen is een eigen tuin nog steeds de ultieme droom. Zij beseffen vaak echter niet dat het ook enorm veel werk kan zijn. Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Je kan deze wel zo onderhoudsarm mogelijk maken, zodat je minder tijd kwijt bent om deze te onderhouden. Dit betekent gelukkig niet dat je de hele tuin moet bestraten en er geen enkele plant zichtbaar mag zijn. Nee, zelfs een mooi gazon is mogelijk. Kunstgras biedt solaas!

Nooit meer maaien of snoeien

Kunstgras bestellen… het klinkt zo eenvoudig en dat is het ook, maar waarom draagt dit bij aan een onderhoudsarm gras? Moet je kunstgras niet ook onderhouden? Het antwoord is nee! Zodra kunstgras gelegd is, hoef je hier in principe niet meer naar om te kijken. Je geniet het hele jaar door van een prachtig gazon, zonder dat hier een maaier of snoeischaar aan te pas moet komen. Dat scheelt heel veel werk en zorgt er toch voor dat je tuin er natuurlijk uitziet.

Nooit meer maaien of snoeien

Kindvriendelijke tuin met kunstgras

Iedere ouder weet dat kinderen dolgraag de hele dag in de tuin ravotten. Van lekker rondrennen tot stoeien, in de tuin is alles mogelijk. Zij kijken daarom ook het hele jaar door uit naar de eerste warme zomerdagen. Het nadeel van een onderhoudsarme tuin is dat er vaak tegels gebruikt worden. Deze zijn niet bepaald zacht bij val- en/of stoeipartijen. Met kunstgras geniet je van een heerlijke zachte ondergrond voor uren speelplezier. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat het gras hierdoor beschadigd raakt, want kunstgras kan goed tegen een stootje en blijft lang mooi.

Plaats het kunstgras bijvoorbeeld onder speeltoestellen om een eventuele val goed op te vangen of gebruik het om een eigen speelplaatsje te creëren. De mogelijkheden voor een kindvriendelijke tuin zijn eindeloos!

Lange levensduur

Kies je voor kunstgras, maar ben je bang dat je deze na enkele jaren weer kunt vervangen? Panikeer dan vooral niet, want kunstgras is ontzettend duurzaam. Een kunstgazon blijft gemiddeld tussen de 10 en 25 jaar mooi. Dat kan je over gewoon gras natuurlijk niet zeggen. Daarmee is het niet alleen een zeer fijne oplossing om extra onderhoudsarm groen in de tuin te brengen, maar ook nog eens goed voor de portemonnee!

Lange levensduur kunstgras

Niet van echt te onderscheiden

Vaak twijfelen mensen toch nog over de aanschaf van kunstgras, ondanks de talloze voordelen. Zij zijn bang dat het de uitstraling van hun tuin naar beneden haalt. Kunstgras, ziet dat er niet heel nep uit? Wij kunnen hier alleen maar volmondig ‘nee’ op antwoorden. De techniek heeft niet stilgestaan de afgelopen jaren. Kunstgras is steeds meer verbeterd, waardoor deze tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden is. Het uitzicht van een prachtig en stralend gazon is geweldig. Helemaal als je hiervoor helemaal niets hoeft te doen. Dat wordt enkel genieten deze zomer.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *