Startlog

Een log over van alles

Serverkast; essentieel voor een bekabelde netwerk
Mannen Wonen

Serverkast; essentieel voor een bekabelde netwerk

Wanneer een nieuw bekabeld netwerk binnen een gebouw aangelegd moet worden kan een serverkast helpen structuur aan te brengen.

Bekabeld netwerk aanleggen

Een gebouw van een bedrijf, organisatie of woning zal meerdere netwerkpunten nodig hebben om diverse apparaten aan te kunnen sluiten. Elk netwerkpunt is standaard voorzien van UTP bekabeling. Wanneer alle UTP bekabeling van alle ruimtes bij elkaar komen is het handig een middel te hebben om de bekabeling gestructureerd en veilig af te monteren. Dit kan eenvoudig door het creëren van een centraal punt binnen het netwerk, een serverkast.

De voordelen van een serverkast

Een 19 inch serverkast is standaard voorzien van vier 19 inch profielen. In deze profielen kunnen diverse apparatuur en 19 inch accessoires gemonteerd worden die nodig zijn voor het installeren van een netwerk. Wanneer de UTP kabels samenkomen biedt de serverkast middels kabeldoorvoer de mogelijkheid om deze netjes en gestructureerd af te monteren. In de meeste gevallen wordt gekozen voor kabelmanagement en een patchpaneel voorzien van nummering.

Tevens biedt een serverkast de mogelijkheid tot het veilig opbergen van diverse netwerkapparaten. Indien deze niet voorzien zijn van 19 inch profielen, voor rechtstreekse montage in de bestaande profielen, kunnen deze eenvoudig in een serverkast geplaatst worden met behulp van een legbord. Om het apparatuur te beschermen zijn serverkasten voorzien van sloten waardoor de toegang tot het netwerk alleen beschikbaar is voor diegene die hier verantwoordelijk voor zijn.
De voordelen van een serverkast

Kies de juiste serverkast

Serverkasten zijn beschikbaar in diverse afmetingen en in verschillende varianten. Denk aan wandkasten voor kleinere netwerken, een mini serverkast voor het veilig opbergen van servers in een beperkte ruimte of een staande serverkast voor de uitgebreide netwerken.  De juiste variant wordt gekozen door de grote van het netwerk die gemonteerd moet worden te bepalen. Hoe groter het netwerk hoe mee 19 inch accessoires en apparatuur gemonteerd dient te worden. Wanneer dit geïnventariseerd is en de groei voor de komende jaren daarbij is meegenomen zal de keuze voor de juiste serverkast heel eenvoudig zijn.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *