Startlog

Een log over van alles

Sneakers kopen
kleding Mannen Vrouwen

Sneakers kopen: zo kies jij de perfecte schoen!

Sneakers zijn al jaren immens populair. Ze behoren misschien wel tot de meest gedragen schoensoort ter wereld. De schoen is niet alleen onwijs veelzijdig, maar biedt de drager ook ontzettend veel mogelijkheden. Met de kleur, het model en zelfs de veters kan je een waar statement maken. Bovendien zijn ze ook nog eens met vrijwel iedere outfit te matchen. Een paar sneakers mogen dan ook niet ontbreken in jouw kledingkast. Toch is het kopen van nieuwe sneakers niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is iedereen wel eens overkomen dat je dolblij met nieuwe sneakers thuiskomt en deze vervolgens in de kast belanden, omdat ze simpelweg niet lekker lopen. Dit kan je gelukkig met de volgende handige tips eenvoudig voorkomen.

Pas nieuwe schoenen aan het begin van de avond

Dolblij ontvang je thuis het pakketje met daarin jouw nieuwe New Balance Sneakers. Je kunt natuurlijk niet wachten om ze aan te trekken, zodat je weet of deze goed passen. Doe dit echter niet direct, maar wacht tot het einde van de middag of het begin van de avond. Je voeten zetten immers gedurende de dag steeds verder op. Ze moeten de hele dag het gewicht van jouw lichaam dragen. Daardoor worden ze intensief belast en kunnen ze uit gaan zetten. Hierdoor is het goed mogelijk dat een bepaalde schoen overdag prima zit, maar in de avond gaat knellen. Wanneer je nieuwe schoenen aan het einde van de dag past en deze nog steeds prima zitten, weet je zeker dat je de geschikte schoenen uitgekozen hebt.new balance sneakers kopen

Voeten opmeten

Voordat je nieuwe sneakers gaat kopen is het belangrijk dat je eerst je voeten opmeet. Zo kan je het passen van schoenen een stuk eenvoudiger maken. Dit geldt zeker als je online sneakers wilt kopen. Aan de hand van het matentabel kan je zo eenvoudig bekijken welke maat bij jouw voeten past. Zo voorkom je miskopen. Hou uiteraard wel in je achterhoofd dat de maten in de praktijk toch nog wat anders kunnen vallen. Bestel daarom, indien mogelijk, altijd twee verschillende maten. Zo kan je ze op je gemak passen in huis en weet je zeker dat je voor de juiste maat kiest.

Trek de juiste sokken aan

Voordat je nieuwe sneakers gaat passen is het belangrijk dat je juiste omstandigheden creëert. Trek daarom ook de sokken aan die je normaal gesproken zou dragen. Denk ook aan het seizoen. In de winter draag je logischerwijs dikkere sokken. Sneakers kunnen het gehele jaar gedragen worden, maar dan wil je niet dat ze in de wintermaanden door jouw sokkenkeuze gaan knellen. Trek daarom zowel dunne als dikke sokken aan. Zo weet je zeker dat de schoen altijd lekker zit.sokken sneakers

Pin je niet vast op een maat

Vaak zien we dat mensen direct voor dezelfde maat kiezen. We zijn ‘gewoontedieren’ en wijken niet gauw aan van onze ‘norm’. Wij raden echter aan om je nooit vast te pinnen aan een bepaalde maat. Dit kan immers per schoen, merk en model verschillen. Pas daarom altijd iedere schoen, je kunt er niet vanuit gaan dat je overal dezelfde maat hebt. Zo voorkom je miskopen, omdat je simpelweg een verkeerde maat sneakers aanschaft.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *