Startlog

Een log over van alles

Verkoop je sneller met deze tips
Wonen

Verkoop je sneller met deze tips

Het maakt niet uit in wat voor staat de huizenmarkt is. Kopers zijn het meest geïnteresseerd zijn in huis wanneer het recent in de verkoop is gegaan. Zorg er dus voor dat je huis helemaal klaar is voor de verkoop. Wij helpen je een handje met deze tips!

Bepaal of je klaar bent om te verkopen

Ben je wel klaar om je huis te verkopen? Dat is de vraag die je jezelf altijd vooraf moet stellen. Heb je bijvoorbeeld genoeg vermogen om een nieuw huis te kopen? Ben je emotioneel klaar om het huis te verkopen? Je wilt er helemaal zeker van zijn dat je jouw huis écht wilt verkopen. Het is een enorme verspilling geweest van je tijd en geld wanneer je tijdens de verkoop besluit om toch in je huis te blijven wonen.

Kies het juiste verkoopmoment

Sneller huis verkopen?Over het algemeen zijn de lente en zomer de beste seizoenen om je huis te verkopen. Gezinnen willen verhuizen wanneer het nieuwe schooljaar begint en het mooie weer zorgt voor een betere uitstraling van je huis. Echter zijn er niet alleen voordelen. De concurrentie is natuurlijk groter omdat meer mensen in deze tijd hun huis verkopen. Bepaal dus met je makelaar wanneer je jouw huis het beste kunt aanbieden.

Vind de juiste makelaar

Vind een makelaar met een goede reputatie. Je moet er zeker van zijn dat je makelaar weet hoe ze je huis snel kunnen verkopen. Stel bijvoorbeeld vragen of ze bekend zijn met je buurt en of ze hun gasten goed kunnen vertellen waarom ze je huis zouden moeten kopen Je kan je makelaar eventueel ook vragen of ze tips hebben voor veranderingen in je huis om te verkoop te bevorderen. Je makelaar dient daarnaast een goede fotograaf te hebben. Neem dus een kijkje op de website en kijk naar de foto’s van andere huizen. Ga ten slotte nooit voor de eerste makelaar die in je opkomt. Ga een gesprek aan met meerdere kandidaten voordat je de keuze maakt. Een makelaar is een zeer belangrijke factor van een vlotte verkoop van je huis.

Promoot je huis zelf

Natuurlijk huur je jouw makelaar niet zomaar in. Je makelaar is verantwoordelijk voor je huis en moet er voor zorgen dat de juiste doelgroep bereikt wordt. Echter kan het nooit kwaad om je eigen netwerk in te zetten. Plaats bijvoorbeeld een bericht op sociale media en stuur een berichtje naar vrienden en familie.

Ruim je huis op

Dit is mogelijk een tip die vanzelfsprekend voor je is. Echter ziet je huis er groter uit wanneer het opgeruimd is. Het is voor de bezichtigers makkelijker om te zien hoeveel ruimte je huis heeft. Zorg er ook voor dat je persoonlijke spullen zoveel mogelijk opruimt. Zo kan de koper een betere voorstelling maken van zichzelf in jouw huis. Een bijkomstigheid is ook dat je tijdens het opruimen veel spullen al kunt inpakken. Zo heb je een deel van het werk tijdens het verhuizen al gedaan. Erg handig!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *