Startlog

Een log over van alles

Vrijblijvend contact met onafhankelijke hypotheekadviseur
Wonen Zakelijk

Vrijblijvend contact met onafhankelijke hypotheekadviseur

Wanneer u een hypotheek gaat nemen op een huis, dient u vooraf goed onderzoek te doen naar alle mogelijkheden. Dit is van belang omdat het een zeer grote financiƫle uitgave betreft. Een goede optie daarin is dan ook om een afspraak te maken met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze zal ervoor zorgen dat u een goede indruk krijgt van welk contract u precies aangaat en wat er dan van u verwacht wordt. Daarnaast kan hij ook advies geven over welke keuze u zou kunnen maken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer u een gesprek in hebt gepland met een onafhankelijke hypotheekadviseur is het van belang dat u goed voorbereid naar het gesprek toe gaat. Dit wil zeggen dat u alvorens het gesprek uw wensen en behoefte op een rijtje zet. Op deze manier zal het voor de hypotheekadviseur erg goed duidelijk worden wat uw wensen en behoefte zijn en hoe hij hierop in kan spelen. Wanneer u bijvoorbeeld geen vast maandelijks inkomen heeft, is het wellicht aantrekkelijker om geen vaste aflossing mee te nemen in uw hypotheek. Dit heeft namelijk als voordeel dat wanneer u een maand niks verdient, u ook niet hoeft af te lossen. Op het moment dat u een financieel goede maand achter de rug heeft, u meer kunt aflossen op de hypotheek.hypotheek huis

Een onafhankelijke hypotheekadviseur kiezen

Wanneer je daadwerkelijk contact wilt leggen met een hypotheekadviseur die onafhankelijk te werk gaat, zijn er een aantal dingen waar u zeker op moet letten. Allereerst is natuurlijk het tarief dat de adviseur rekent van belang. De kosten zeggen echter niks over de onafhankelijkheid of expertise die de adviseur heeft. Daarom kunt u ook kijken naar de licentie die adviseur heeft kijken. Deze zal namelijk vertellen in welke mate hij kennis heeft over het onderwerp. Daarnaast kun je ook ten raden gaan bij familie of vrienden. Het kan namelijk voorkomen dat u door een bekende kan worden door verwezen naar een onafhankelijke adviseur. Tot slot is natuurlijk de onafhankelijkheid van de adviseur erg belangrijk. Hier kun je tijdens het gesprek goed op letten!

Vraag een gratis gesprek aan

Wanneer je van plan bent om onafhankelijke adviseur in handen te nemen, is het slim om eerst een gratis proefgesprek aan te vragen. In de meeste gevallen kun je namelijk een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. Dit gesprek zal ervoor zorgen dat je een goede indruk krijgt van de persoon in kwestie en wat zijn expertise is. Dit zal je dan ook helpen om vertrouwen en een band op te bouwen, waardoor zijn advies als maar beter zal worden. Daarnaast kun je ook meerdere adviseurs met elkaar vergelijken om een goede keuze te maken!

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *