Startlog

Een log over van alles

badkamer verbouwen klein budget
Mannen Wonen

Badkamerverbouwing met een klein budget

Een oase van rust, je onderdompelen in luxe, even ontspannen na een lange (werk)dag; de badkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in huis. In de traditionele badkamer was vooral functionaliteit van groot belang. Inmiddels is dat niet meer het geval. Natuurlijk is functionaliteit belangrijk (je moet je hier immers eenvoudig kunnen wassen), maar daarnaast mag de badkamer ook van alle andere gemakken voorzien worden. Denk aan prachtig sanitair, geweldige tegels en andere gemakken die de badkamer nog fijner maken om in te verblijven. Dompel jezelf gerust onder in luxe, daar staat de moderne badkamer voor! Soms is het wel noodzakelijk om de badkamer hiervoor aan te passen. Toch is het voor de meeste mensen moeilijk om hun badkamer te verbouwen. Dit vraagt immers om een flinke investering en niet iedereen is gezegend met een gevuld spaarpotje.

Geen paniek! Ook met een klein budget is het mogelijk om jouw badkamer te verbouwen en wat meer luxe in huis aan te brengen. Hoe? Dat leggen we uit in dit artikel.

badkamer verbouwen

Ga in gesprek met een specialist

In de praktijk is het vaak helemaal niet zo moeilijk om geld te besparen op een verbouwing. Vaak weten mensen echter niet hoe ze dit moeten aanpakken en dat maakt het zo lastig. Doordat ze op de verkeerde dingen besparen, zal de verbouwing geen extra luxe brengen of kost het uiteindelijk nog meer dan verwacht (of berekend). Om dit te voorkomen, adviseren wij om in gesprek te gaan met een specialist. Leg precies uit wat jouw wensen zijn, hoe je dit voor je ziet en wat voor budget je voor ogen had.

Op basis van die informatie kan de badkamerspecialist samen met jou kijken wat de mogelijkheden zijn en hoeveel dit je gaat kosten. Door goed voorbereid aan de slag te gaan, voorkom je onnodige uitgaven en blijf je eenvoudiger binnen het budget.

Koop niet alles in dezelfde winkel

Vaak is het heel aantrekkelijk om alle spulletjes voor de badkamer in dezelfde winkel te kopen. Maar waarom eigenlijk? Natuurlijk is het makkelijker om maar één bezoekje te hoeven afleggen, toch is dit in de meeste gevallen wel duurder. Een kraan bij de ene winkel kan namelijk veel duurder zijn dan in een andere winkel. Door concurrentie, kortingen en acties kan je soms hele goedkope spullen op de kop tikken, terwijl je hier in een andere winkel de volle mep voor betaald. Daarom is het belangrijk om je ogen goed de kost te geven en acties af te wachten. Zo bespaar je al gauw tientallen tot honderden euro’s op de verbouwing!kraan

Zelf doen of laten doen?

Het verbouwen van een badkamer is een vak apart. Toch denken veel mensen dat ze dit beter zelf kunnen doen om zoveel mogelijk geld te besparen. Je kan inderdaad geld besparen door de verbouwing in eigen hand te nemen, maar je moet hierbij wel realistisch blijven. Met twee linkerhanden en geen kennis in badkamers zal het heel lastig worden om de verbouwing te realiseren. Als je fouten maakt, is de kans groot dat je uiteindelijk duurder uit bent. Wij adviseren dan ook de eenvoudige klusjes zelf te doen, denk maar eens aan het sloopwerk, en de rest uit te besteden. Zo bespaar je toch nog wat geld, maar weet je wel zeker dat

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *