Startlog

Een log over van alles

3 tips voor een coronaproof feestje
Gezondheid Mannen Vrouwen

3 tips voor een coronaproof feestje

We zitten weer in een keiharde lockdown. Een feestje geven staat dan waarschijnlijk ook niet op je prioriteitenlijstje. Toch kan je ook in deze gekke coronatijd nog een feestje geven. Natuurlijk zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de huidige maatregelen. Gezien deze regelmatig veranderen, is het zaak om dit zo kort mogelijk voorafgaand aan het feestje te checken. Je houdt je natuurlijk wel altijd aan de maatregelen die op dat moment gelden.

Benieuwd hoe jij een coronaproof feestje kunt organiseren? Voor nu of in de toekomst? Hier volgen 3 tips om je op weg te helpen.

1.      Online feest

Met de huidige maatregelen is een echt feest geven bijna onmogelijk. Je mag immers maar weinig mensen in huis ontvangen. Maar in de afgelopen twee jaar zijn we gelukkig wel een heel stuk creatiever geworden in de wijze waarop we met andere mensen communiceren. Een digitaal feest is dan ook helemaal geen gek idee. Jij zorgt voor een leuke aankleding, muziek en nodigt vervolgens iedereen uit via een videoverbinding. Lekker kletsen, een hapje en drankje nuttigen en genieten van elkaars ‘gezelschap’. In de huidige coronatijd blijft communicatie immers het sleutelwoord.

2.      Buiten vieren

Wanneer de maatregelen weer een beetje versoepeld worden, kan je wellicht ook meer gasten ontvangen. Toch blijft feestvieren in huis risicovol. Zeker in kleine ruimtes – waar minder mogelijkheden zijn tot ventilatie – is het lastig om de zogenaamde aerosolen te bedwingen. Zodra iemand ongemerkt met het virus in huis komt, is de kans dan ook groot dat dit tot een enorme besmettingshaard leidt. Daarom wordt al sinds het begin van de coronacrisis aangeraden om elkaar met name in de buitenlucht te ontmoeten.

In de wintermaanden is dit natuurlijk niet iets wat we graag doen. De temperaturen zijn immers niet al te prettig om buiten te verblijven. Gelukkig kun je ook altijd nog een partytent kopen bij Partytent-Online. Op die manier creëer je een fijne, warme en bovenal gezellige omgeving buitenshuis om jouw feestje te houden. Plaats nog een extra heater of een vuurkorf om zo nog meer warmte te genereren en dan is een tuinfeestje in de winter makkelijk te organiseren.

partytent buiten

3.      Voldoende afstand

Het is heel verleidelijk om bij vrienden en familie en in de eigen omgeving geen afstand te houden. Toch is dit wel heel belangrijk. Probeer daarom – zelfs als de maatregelen iets anders toelaten – zo min mogelijk gasten uit te nodigen. Enkel intimi en bewaar voldoende ruimte. Doe dit bijvoorbeeld door statafels verder uit elkaar te plaatsen en enkel gezinsleden bij elkaar te zetten. Creëer ook meer ruimte door bijvoorbeeld een grotere partytent te plaatsen. Met een kleine tent ben je toch sneller geneigd om de warmte bij elkaar op te zoeken. Dit is echter iets wat je juist in deze tijd wilt voorkomen.

Je kunt er ook voor kiezen om vaste zitplaatsen te creëren. Plaats bijvoorbeeld verschillende stoeltjes in groepjes (per gezin) bij elkaar en bewaar vervolgens weer voldoende afstand tot de volgende persoon. Op die manier blijft het veilig én gezellig. En zonder te luide muziek kan je elkaar prima verstaan. Ook op 1,5 meter afstand.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *