Startlog

Een log over van alles

5 tips voor het inrichten van de ultieme mancave
Mannen Wonen

5 tips voor het inrichten van de ultieme mancave

Als man heb je geregeld nood aan wat privacy, een eigen plekje waar je even tot rust kan komen. En waar kun je dat beter doen dan in je eigen mancave? Even stoom afblazen met een goed glas whisky of gewoon lekker bier drinken met je vrienden. De onderstaande tips helpen je om de perfecte mancave in te richten.

Plaats je eigen bar

Een bar mag natuurlijk niet ontbreken in een mancave. Als je een beetje handig bent, kun je hem zelf maken uit houtpaletten bijvoorbeeld. Een paar stoere barkrukken maken het helemaal af. Het belangrijkste is natuurlijk dat de bar goed gevuld is met drank, want wat je ook doet in je mancave: er hoort altijd een drankje bij.

Installeer een pool- of tafelvoetbaltafel

Hier moet je uiteraard wel genoeg ruimte voor hebben, maar je kunt ook kiezen voor varianten die je kunt inklappen. Nodig je vrienden uit en speel tot in de late uurtjes.5 tips voor het inrichten van de ultieme mancave

Naast speeltafels kun je er ook voor kiezen om een dartbord aan de muur te hangen of plaats enkele gokkasten en speel populaire spellen zoals Egypt Quest. Hiermee zul je zeker indruk maken op je vrienden.

Kijk sport en films op een groot scherm

Als man houd je meestal wel van films, voetbal of gamen. Een televisie met een groot scherm is dan ook een echte must. Als je een grote witte muur hebt, kun je ook kiezen voor een beamer. Hoe groter het scherm, hoe meer je het gevoel krijgt in een bioscoop te zitten. Volg je favoriete sportwedstrijden op het grote scherm en neem er een koud biertje bij.

Zorg voor comfort

In een mancave wil je je helemaal op je gemak voelen. Comfortabele meubels mogen daarbij niet ontbreken. Plaats een aantal grote stoelen en banken en kies voor warme, diepe kleuren. Heb je een buitenruimte voor je mancave? Zorg dan zeker voor een BBQ of gril. Ook binnen kun je een vuurtje stoken met een open haard. Lekker gezellig in de winter.

Maak een sporthoek

Na al dat gamen, films kijken en bier drinken kunnen je spieren wel wat inspanning gebruiken. Maak een hoek vrij en installeer enkele toestellen zoals een fitnessbank, pull up bar en een boksbal. Zo houd je niet alleen je lichaam mooi in vorm, maar kun je ook alle frustraties van de dag kwijt. Als je echt veel ruimte hebt, kun je zelfs een douche installeren zodat je je mancave niet hoeft te verlaten na het sporten.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *