Startlog

Een log over van alles

Geef je oprit een industriële look met stelconplaten
Wonen

Geef je oprit een industriële look met stelconplaten

Stelconplaten, ook wel betonplaten genoemd, hebben heel veel mogelijkheden. Het vlakke oppervlak, de industriële uitstraling, de sterkte, het grote oppervlak en de relatief lage prijs per m2 maken de stelconplaten erg aantrekkelijk. Toch zie je de betonnen platen rondom woningen nog weinig toegepast. Maar voor een oprit die nooit meer verzakt, is het de ultieme oplossing!

De oprit en de oprijlaan

Als je een korte oprit hebt, leg je bijvoorbeeld 4 stelconplaten van 2 x 1 meter (om precies te zijn 1995 x 995 mm) in een rechthoek. Je krijgt dan een oppervlak van 4 x 2 meter. Hartstikke strak en heel modern! Heb je een langere oprit of een echte oprijlaan? Dan leg je gewoon meerdere platen achter elkaar. Langs de stelconplaten leg je stroken grind met daarnaast een houten wand als afscheiding. 

De vele voordelen van stelconplaten

  • Stelconplaten of betonplaten kunnen een enorm gewicht verdragen. Lang niet alle gangbare tuintegels zijn geschikt om voertuigen te dragen, hiervoor heb je tegels van minimaal 8 cm dik nodig. Stelconplaten zijn 14 cm of zelfs 16 cm dik!
  • Een blijvend strak oppervlak door de grote afmetingen van 2 x 1 meter, 2 x 1,5 meter en 2 x 2 meter.
  • De grote afmeting zorgen voor een perfecte industriële look.
  • De stelconplaten zijn verkrijgbaar met verschillende afwerkingen in oppervlakte. Helemaal super glad, fijn gebezemd en grof gebezemd.
  • De Stelcon plaat heeft een deklaag van veredeld kwarts waardoor de betonplaat een hoge slijtvastheid heeft.
  • Megasterk door betonsterkte of betonkwaliteit C50/60. De betonsterkte wordt berekend volgens de NEN-EN206-1:2014 en wordt weergegeven in een codering. Een voorbeeld hiervan is C50/60. Dat wil zeggen: Concrete, met een karakteristieke cilinderdruksterkte van 50 MPa en een karakteristieke kubusdruksterkte van 60 MPa.
  • Elke stelconplaat is vlak en maatvast.
  • Keuze tussen met of zonder metalen hoekrand rondom. Wanneer je zonder hoekrand kiest, wordt de stelconplaat geleverd met een afgeschuinde rand rondom.

Een oprijlaan of oprit met een moderne betonlook is dus mogelijk. Je kiest voor stelconplaten of betonplaten. Stelconplaten zijn extreem zwaar en perfect geschikt voor de aanleg hiervan. Ze hebben een enorme stabiliteit en kunnen het gewicht van je auto en de auto’s van je gasten makkelijk aan.

Een waterdoorlatende oprit wordt steeds belangrijker. Door dichte bestrating belasten we de riolering teveel bij hevige regenval. Het is daarom aan te bevelen om naast de stelconplaten stroken van 30 cm of groter aan te leggen met bijvoorbeeld gras of grind. Dat staat niet alleen fraai maar je geeft zo ook water de gelegenheid om in de aarde weg te stromen.

Stelconplaten koop je in de webshop van BUMA Handel.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *