Startlog

Een log over van alles

De voordelen van een ombouwkast voor je wasmachine
Wonen

De voordelen van een ombouwkast voor je wasmachine

Je ziet ze steeds vaker: de ombouwkast voor wasmachines. Dit is een speciale kast die om de wasmachine of wasdroger geplaatst kan worden. Vervolgens kan deze kast met deurtjes gesloten worden. Hierdoor is het apparaat volledig uit zicht. Hoewel de populariteit voor deze kasten in de afgelopen jaren explosief is toegenomen, zijn er ook nog genoeg mensen die maar niet kunnen begrijpen waarom je hiervoor zou kiezen. Waarom een ombouwkast voor je wasmachine aanschaffen als je deze ook gewoon zo kunt plaatsen?

In dit artikel zetten we de verrassende voordelen van een wasmachinekast voor jou op een rijtje.

Opgeruimde look

In veel woningen staat de wasmachine op een prominente plek. Bijvoorbeeld duidelijk zichtbaar in de badkamer of in de bijkeuken. En hoewel we enorm genieten van de functionaliteit van een wasmachine en ├ęcht niet meer zonder zouden kunnen, betekent dit helaas niet dat het de mooiste apparaten ter wereld zijn. Sterker nog, een wasmachine kan sfeerbepalend zijn voor de uitstraling in de ruimte. En dan meestal niet in positieve zin. Groot voordeel van een ombouwkast voor je wasmachine is dat je hiermee de machine zo goed als onzichtbaar kunt maken. Hierdoor geniet je van een opgeruimde uitstraling.

Wist je dat ombouwkasten tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn? Hierdoor kan je deze niet alleen geheel naar wens afstemmen, maar ook nog eens naar de interieurstijl in de ruimte. Het kastje wordt dan ook volledig opgenomen in het prachtige interieur en jouw wasmachine zal hier zeker geen afbreuk aan doen. Klaar met wassen? Dan doe je de kastjes simpelweg dicht en niemand die in de gaten heeft dat dit kolossale apparaat in de ruimte aanwezig is.

Extra opbergruimte

Een ombouwkast voor de wasmachine wordt niet alleen gebruikt voor het wegbergen van dit geweldige apparaat, maar kan ook nog eens voor extra opbergruimte zorgen. De meeste ombouwkasten zijn namelijk uitgerust met speciaal wat extra ruimte om bijvoorbeeld wasmiddel of wasverzachter in op te bergen. Hierdoor hoef je niet meer te werken met speciale mandjes of te werken aan een plan om alle wasmiddelen netjes en overzichtelijk op te bergen. Je plaatst ze netjes in de kast en er is niemand die ze ziet. Bovendien maakt dit wassen ook nog eens stukken eenvoudiger.

2-in-1 oplossing

De meeste mensen maken tegenwoordig zowel gebruik van een wasmachine als wasdroger. Deze machines worden dan ook meestal bij elkaar in de ruimte geplaatst. Gelukkig kunnen ombouwkasten ook zo op maat worden gemaakt dat deze zowel de wasmachine als de wasdroger kunnen verhullen. Zo zijn beide apparaten netjes opgeborgen en geniet jij van een 2-in-1 oplossing.

Fijne werkhoogte

Door de jaren heen heeft je rug het zwaar te verduren. Bovendien kan je ook nog eens je mobiliteit enigszins verliezen. Wassen vergt veel van je lichaam. Constant bukken en weer opstaan is niet prettig. Zeker niet wanneer je al fysieke ongemakken ervaart. In dat geval is een ombouwkast voor je wasmachine de perfecte oplossing. Hiermee kan je er namelijk voor zorgen dat de wasmachine en/of wasdroger voortaan op perfecte werkhoogte staat. Zo is bukken verleden tijd en kan je zonder zorgen of pijnklachten de was doen.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *