Startlog

Een log over van alles

De voordelen van luxaflex op een rijtje
Wonen

De voordelen van luxaflex op een rijtje

Horizontale jaloezieën, in de volksmond ook wel steevast luxaflex genoemd, winnen nog altijd enorm aan populariteit. Natuurlijk is de benaming luxaflex eigenlijk fout. Met luxaflex wordt immers niet een specifiek product genoemd, maar een raamdecoratiemerk. Zij waren echter wel de eerste die met horizontale jaloezieën op de markt verschenen. En net als bij heel veel andere merknamen worden deze nu in de volksmond voor dit specifieke product genoemd. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug bij de Maxi-Cosi voor een autozitje. Mensen gebruiken deze merknaam om een specifiek product te benoemen. En meestal weet iedereen ook direct waar je het over hebt.

Overweeg jij om luxaflex of horizontale jaloezieën in huis te verwerken? Maar ben je nog niet geheel overtuigd of lukt het je maar niet om je partner van het belang van deze raamdecoratie te overtuigen? Dan wordt het hoog tijd om de grootste voordelen van luxaflex op een rijtje te zetten!

Past op elk raam

Verreweg het grootste voordeel van luxaflex is dat deze in tegenstelling tot heel veel andere vormen van raambekleding op elk type raam aan te passen is. Sommige soorten raambekleding zijn veel minder geschikt voor aparte vormen. Helaas worden de meeste Nederlandse woningen steeds meer verrijkt met speciaal soort ramen. Denk bijvoorbeeld aan ronde ramen. Het is vaak erg lastig om hier geschikte raambekleding voor te vinden. Zeker als je de uitstraling van de ramen verder niet wil beperken. Met luxaflex of horizontale jaloezieën is dit probleem verleden tijd, want deze kunnen volledig naar wens en op maat worden gemaakt. Zo passen deze op vrijwel elk type raam. Ook voor draai- en kiepraampjes is luxaflex uitermate geschikt.

Volledige controle over de hoeveelheid daglicht in huis

Vergelijkbaar met duettes kun je zelf de hoeveelheid daglicht bepalen. Met horizontale lamellen geniet je van volledige controle over de hoeveelheid daglicht in huis. Het is bij luxaflex de bedoeling dat de raambekleding gedurende de hele dag omlaag blijft. Door middel van een trekkoordje bepaal je vervolgens in welke stand de lamellen komen te staan. Hiermee kun je de hoeveelheid daglicht in huis volledig naar wens aanpassen. Handig wanneer je tijdelijk van extra privacy wilt profiteren of als het zonlicht je in de weg zit tijdens het televisiekijken of lezen. In tegenstelling tot andere vormen van zonwering beschik je zelfs over de mogelijkheid om het lichtval alleen naar boven of naar beneden te laten vallen. Zo geniet je altijd van de juiste hoeveelheid daglicht in huis.

Goede isolerende eigenschappen

Horizontale jaloezieën of luxaflex beschikken over bijzonder goede isolerende eigenschappen. Niet alleen tegen het zonlicht van buitenaf, maar ook om de warmte in huis te houden. Hierdoor zorgen ze er zowel gedurende de winter als de zomer voor dat de temperatuur in huis volledig onder controle blijft. In de winter geniet je van aangename temperaturen in huis en in de zomer blijft het heerlijk koel. Hierdoor hoef je minder te stoken en is ook het gebruik van airconditioning of ventilators minder noodzakelijk. En dat merk je op de lange termijn natuurlijk ook in je portemonnee!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *