Startlog

Een log over van alles

De verschillende soorten vloerverwarming op een rijtje
Wonen

De verschillende soorten vloerverwarming op een rijtje

Er zijn heel veel verschillende soorten vloerverwarming verkrijgbaar. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste vloerverwarming, sta je dan ook direct voor enorm veel verschillende keuzes. Welke vloerverwarming het meest geschikt is, hangt met name af van de wijze waarop je deze wilt gebruiken, de eigen persoonlijke wensen en natuurlijk de vloer. Ook moet je uiteraard rekening houden met het prijskaartje. Sommige soorten vloerverwarming zijn duurder dan andere. De beste vloerverwarming voor jou is dan ook van heel veel verschillende factoren afhankelijk. Om je alvast te helpen bij je zoektocht hebben wij de verschillende soorten vloerverwarming nog eens op een rijtje gezet.

Traditionele vloerverwarming

Dit is de vloerverwarming die al een geruime tijd bestaat. Hier begon het allemaal mee. Dit is dan ook tevens de vloerverwarming die we allemaal kennen. Hierbij wordt de verwarmingsbuis aan een draadstaalmat bevestigd. Vervolgens wordt het buizennetwerk afgestort tot een cementdekvloer. De traditionele vloerverwarming is vooral geschikt wanneer er nog geen vloer in het huis ligt. Dit kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn voor nieuwbouwwoningen. Daarnaast beschik je bij een traditionele vloerverwarming over wat meer mogelijkheden en bespaar je gemakkelijker op de totale kosten van de energierekening. Het is zelfs mogelijk om de vloerverwarming als enige vorm van verwarming in huis te gebruiken. Dit heeft ook het voordeel dat je verder geen grote radiatoren in huis hoeft te plaatsen en dus extra ruimte bespaart.

verschillende soorten vloerverwarming

Droogbouw

Bij een droogbouw vloerverwarming hoeft niet de gehele vloer verwijderd te worden. Deze kan op de bestaande vloer geplaatst worden. Dit betekent dus ook dat de vloer uiteindelijk wat hoger komt te liggen. Dit is met name een goede keuze voor al bestaande woningen. Zo hoef je niet alle vloeren uit te breken en bespaar je dus veel tijd en extra kosten. Bij droogbouw is het tevens mogelijk om de temperatuur in huis sneller te regelen. Hierdoor geniet je van een hoger wooncomfort.

Elektrische vloerverwarming

Een elektrische vloerverwarming is een goed alternatief voor een watergedragen systeem. Hoewel het systeem wel sneller warm wordt, heeft het verder weinig voordelen met betrekking tot comfort en de energierekening. Daarom wordt deze vorm van vloerverwarming vaak enkel gebruikt als toevoeging op de al bestaande verwarmingsmogelijkheden van de woning. Elektrische verwarming kan nooit enkel gebruikt worden als manier om het huis te verwarmen. Hier zijn ook nog externe vormen van verwarming bij noodzakelijk.

Voordelen van vloerverwarming

Maar waarom zou je precies kiezen voor vloerverwarming? De afgelopen jaren is de techniek van vloerverwarming enorm hard vooruit gegaan. Hierdoor beschik je over een zeer efficiënte methode om je huis snel te verwarmen en over extra comfort te beschikken.

Een van de grootste voordelen van vloerverwarming is dat er geen stofcirculatie meer in huis aanwezig is. Hierdoor profiteer je van een veel gezonder binnenklimaat dan wanneer je enkel radiatoren zou gebruiken. Daarnaast bespaar je door de veel lagere temperatuur ook aanzienlijk op de energierekening. Bij de meeste vormen van vloerverwarming is externe verwarming dan ook niet meer noodzakelijk. Zo bespaar je tevens ruimte in huis.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *