Startlog

Een log over van alles

Facturen maken als ZZP’er
Mannen Zakelijk

Facturen maken als ZZP’er? Hier vind je enkele handige tips!

Facturen maken als ZZP’er. De één vindt het een onwijs leuk klusje en de ander verafschuwt het. Wat je ook van deze klus vindt, het hoort er nu eenmaal bij. Bovendien is het noodzakelijk om inkomsten te genereren. Het aantal facturen dat een ZZP’er verstuurt verschilt enorm. Er zijn ZZP’ers die maandelijks honderden facturen de deur uit sturen, maar ook ZZP’ers die er met moeite 5 per maand sturen. Gelukkig hoeft het maken en het versturen van facturen helemaal niet veel tijd te kosten. Er zijn verschillende manieren waarop je dit snel en efficiënt kunt regelen. Welke optie het beste bij jou past, hangt enorm af van hoeveel facturen je precies verstuurt en hoe groot je budget is.

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je enkele tips hoe je snel facturen maakt en verstuurt als ZZP’er. Doe er je voordeel mee!

Maak gebruik van een factuurprogramma

Digitale facturen kan op heel veel verschillende manieren. De meest gebruikte methodes zijn het gebruik van een factuurprogramma of Excel. Facturen maken met rompslomp heeft voor veel mensen de voorkeur. Maar wanneer kies je eigenlijk voor het gebruik van een factuurprogramma?

Het gebruik van een factuurprogramma is vooral geschikt voor ZZP’ers die enorm veel facturen per dag of per maand versturen. Met een dergelijk factuurprogramma kan je eenvoudig en snel heel veel facturen samenstellen. Hier bespaar je dus aanzienlijk veel tijd mee. Een factuurprogramma gebruiken heeft verschillende voordelen:

  • Dankzij een online factuurprogramma kan je overal en wanneer je maar wilt facturen opstellen en versturen. Ook via je mobiele telefoon als je onderweg bent. Dit geeft dus veel meer flexibiliteit.
  • Sommige factuurprogramma’s bieden de mogelijkheid om automatisch een herinnering te versturen indien de betaling niet binnen het gewenste termijn is voldaan.
  • Ook zijn digitale factuurprogramma’s vaak heel gebruiksvriendelijk. Je hebt weinig kennis en ervaring in het maken van facturen nodig, terwijl het er wel heel professioneel uitziet.
  • De facturen die je maakt via een factuurprogramma voldaan altijd aan de eisen van de Belastingdienst.

Het nadeel van digitale factuurprogramma’s is dat dit niet altijd geheel gratis is. Daardoor is het vaak voordeliger om zelf facturen te maken via Excel. Zeker wanneer je er maar weinig verstuurd. Indien je heel veel facturen per dag of per maand verstuurd, dan is een digitaal factuurprogramma bijna altijd de beste oplossing.

Wanneer factureren met Excel?

Het is ook nog mogelijk om facturen op te stellen via Excel. Dit is de meest gebruikelijke methode voor mensen die relatief weinig facturen versturen. Het neemt vaak net wat meer tijd in beslag, maar het is wel een zeer effectieve methode om snel een goed factuur op te stellen.

Het voordeel van het maken van facturen met Excel is dat het zeer gemakkelijk is en bijna iedereen hier toe in staat is. Bovendien maakt het standaard deel uit van het Office pakket. Bovendien zijn er veel gratis templates beschikbaar om snel en eenvoudig een factuur op te stellen. Dit kost je vrij weinig, omdat Excel over het algemeen ook vrijwel gratis is. Soms vergt het enkel een eenmalige investering voor een Office pakket. Dit kost niet meer dan eenmalig een paar tientjes. Factureren met Excel is met name geschikt voor ZZP’ers die weinig facturen versturen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *