Startlog

Een log over van alles

3 redenen zonnepanelen kopen
Mannen Wonen

3 redenen waarom je vandaag nog voor zonnepanelen zou moeten kiezen

De vraag naar zonnepanelen groeit met de dag. Toch vonden veel mensen het de afgelopen jaren verstandiger om de aanschaf van zonnepanelen nog even uit te stellen. Dit in de hoop dat de techniek zou verbeteren en de prijzen lager zouden worden. Inmiddels kunnen we straks in 2021 wel stellen dat er lang genoeg is gewacht. Er zijn ontzettend veel redenen waarom je juist nu  nog voor zonnepanelen zou moeten kiezen. Nieuwsgierig geworden? Wij hebben de 3 belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet.

1.    Btw teruggave zonnepanelen

Zonnepanelen subsidie 2021, wat kunnen we hier precies van verwachten? Helaas zien we ook dit jaar geen landelijke subsidies meer. Dit is een tijd geweest om de vraag naar zonnepanelen te stimuleren, maar inmiddels is dit al zo groot geworden dat de overheid dit niet meer nodig acht. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen fiscale voordelen op zonnepanelen zitten. Zo is er het komende jaar nog altijd de mogelijkheid van btw teruggave van kracht. Zowel voor bedrijven als particulieren.

Bovendien gelden er in sommige gevallen ook lokale subsidies. Daarom loont het zeker om bij jouw gemeente na te vragen wat er mogelijk is. Zeker wanneer jullie met een hele straat zonnepanelen willen aanschaffen. Vaak wil de gemeente dan wel iets betekenen om dit fiscaal aantrekkelijker te maken. Zeker de moeite waard dus om even na te vragen. Niet geschoten is immers altijd mis.

2.    Kortere terugverdientijd

Bij de aanschaf van zonnepanelen spreken we ook wel van een investering. Zonnepanelen zijn even een flinke uitgave, maar dit zal je op de lange termijn uiteindelijk dik terugverdienen. En wanneer je dit helemaal terugverdiend hebt, kan je jaren genieten van een fikse besparing op je elektriciteitskosten. Dit was natuurlijk al tientallen jaren geleden het geval, maar het komende jaar komt hier nog een bijkomend voordeel bij.

Vandaag de dag werken zonnepanelen namelijk veel efficiënter dan dit voorheen het geval is. Daardoor kunnen ze meer energie opwekken en is de investering uiteindelijk ook minder groot. Als de zonnepanelen efficiënter werken is de terugverdientijd ook korter. Dit betekent dus dat je na 5 tot 10 jaar al over een enorm fiscaal voordeel beschikt. Daar komt ook nog eens bij dat de levensduur van zonnepanelen tegenwoordig veel langer is. Hierdoor geniet je langer van je investering, terwijl de terugverdientijd juist korter is geworden.

3.    Opbrengst zonnepanelen hoger dan spaarrente

De spaarrente is vandaag de dag historisch laag. Hierdoor heeft het bijna geen nut om heel veel geld op je spaarrekening te laten staan. Daarom is het slim om naar andere alternatieven te kijken. Alternatieven waarmee je meer geld binnen haalt en je geld goed besteedt. Zonnepanelen zijn hier een uitstekend goed voorbeeld van. Met zonnepanelen kun je een rendement van maar liefst 5% behalen. Dit terwijl een spaarrekening tegenwoordig maar 0,5 procent rente oplevert. Zodra de terugverdientijd voorbij is, is het te hopen dat de spaarrentes ook direct een stuk hoger liggen. Zo ben je al goed op weg naar een nóg groter vermogen. Enorm verstandig dus!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *