Startlog

Een log over van alles

Tips voor het inrichten van je nieuwe tuin
Mannen Wonen

Tips voor het inrichten van je tuin

Misschien heb je net een huis gekocht met een mooie tuin erbij of is je huidige tuin aan vernieuwing toe. Dan kun je wel wat tips gebruiken voor de inrichting. Die vind je hier, zodat je daarna lekker aan de slag kunt met het inrichten van je tuin.

Terras

Als je wilt genieten van je tuin is een terras onmisbaar. Kies hiervoor de plek waar je zelf het prettigste zit. Bijvoorbeeld waar veel zonlicht is of juist ook deels schaduw zodat het ook op warme dagen een fijne plek is.

Voor het aanleggen van een terras kun je denken aan stenen tegels. Die zijn praktisch en kun je in veel verschillende soorten en maten krijgen. Zo maak je met grote vierkante tegels snel een strak terras. Kies je voor kleine klinkers dan heeft het terras meteen een hele andere uitstraling.

Een andere optie zijn terras vlonderplanken. Deze zijn vaak van hout en ook verkrijgbaar in diverse soorten. Het voordeel van hout is de natuurlijke uitstraling en dat het qua kleur bij veel dingen past. Bijvoorbeeld in een natuurlijke tuin omdat de uitstraling daarbij aansluit. Maar houten terrasplanken kunnen ook juist een heel mooi contrast vormen in een moderne tuin met veel steen. Je kunt het dan bijvoorbeeld ook afwisselen met stenen tegels. Overigens zijn er ook houten terrastegels verkrijgbaar. Die zijn makkelijk en snel te leggen.

Tuinafscheiding

Om privacy in de tuin te hebben, is een goede tuinafscheiding belangrijk. Dit kan een dichte schutting zijn of een schutting met een klein beetje doorkijk. Of als privacy niet belangrijk is, dan kan een tuinhek ook een goed idee zijn.

Je kunt kiezen voor een schutting van kant en klare tuinschermen of zelf aan de slag gaan met tuinhout. De tuinschermen zijn vaak relatief eenvoudig te plaatsen, waardoor je sneller klaar bent. En ze zijn in allerlei modellen en materiaalsoorten verkrijgbaar. In de meeste tuinen zie je houten tuinschermen, omdat deze een neutrale uitstraling hebben die bij elke tuin past. Maar er zijn ook andere soorten schuttingen mogelijk, zoals van robuust natuursteen of een mooie groene haag.

Planten

Met een terras en schutting bepaal je de grote lijnen in de tuin en heb je een mooie basis die je kunt afmaken met kleinere elementen, zoals planten. Wil je niet teveel onderhoud, dan is het goed om een deel in te richten met gras. Dan heb je toch groen in je tuin, maar ben je niet teveel tijd kwijt aan onderhoud.  Houd je wel van tuinieren dan kun je helemaal los gaan met verschillende soorten planten. Creëer een ruimtelijk effect met verschillende borders of kies in een kleinere tuin juist voor plantenbakken. Die kun je ook nog eens verplaatsen, waarmee je vrij eenvoudig de tuin eens anders kunt inrichten.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *