Startlog

Een log over van alles

6 goede tips om te besparen op je telefoonabonnement
Gadgets promotie Zakelijk

6 goede tips om te besparen op je telefoonabonnement!

Ben je toe aan een nieuwe smartphone met abonnement? Of is je mobieltje nog goed, maar wil je enkel een nieuw telefoonabonnement afsluiten? Dan wil je logischerwijs ook de prijs zo laag mogelijk houden. Vrijwel iedereen beschikt tegenwoordig over een mobiele telefoon, maar dit neem niet weg dat het best een grote kostenpost kan zijn. Als je financieel niet zo ruim zit of gewoon dol bent op besparen, wil je logischerwijs ook weten hoe je jouw telefoonkosten zo laag mogelijk kunt houden. Dan komt dit artikel goed van pas. Wij bespreken alle mogelijke bespaartips om jouw mobiele telefoonabonnement zo laag mogelijk te houden. Lees snel verder en laat je inspireren door de volgende 6 goede tips om te besparen op jouw telefoonabonnement. Het goedkoopste telefoonabonnement vind je zo!

1.    Kies voor een Sim Only abonnement

Een Sim Only abonnement is veruit de goedkoopste optie als je een nieuw telefoonabonnement wilt afsluiten. Toch zien we nog steeds vaak dat mensen enkel een telefoonabonnement met mobieltje afsluiten. Uiteraard betaal je hier wel een meerprijs voor, want je moet ook de kosten van de smartphone afbetalen. Op de lange termijn ben je, inclusief rente, dus uiteindelijk een stuk duurder uit. Daarom adviseren wij – indien mogelijk – om je nieuwe smartphone in één keer te betalen en direct daarna een los abonnement af te sluiten. Dat scheelt je uiteindelijk een hoop geld.Sim Only abonnement

2.    Kies voor een langere looptijd

Een langere looptijd is bijna altijd voordeliger dan als je slechts kort bij een provider klant blijft. Dit geldt voor vrijwel alle abonnementen in Nederland. Je wordt beloond door langer klant te blijven. Ergens ook wel logisch natuurlijk, want zo verdient de provider ook veel meer aan je. Op de lange termijn kun je veel geld besparen door een telefoonabonnement met een looptijd van 2 jaar af te sluiten. Bij veel providers wordt een verhoging van 1 tot 2 euro per maand gevraagd als je de looptijd verkort. Dat lijkt misschien niet veel geld, maar bereken nu maar eens hoeveel geld je op 10 jaar zou kunnen besparen. Dat is nog eens de moeite waard!

3.    Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Loopt je mobiele abonnement binnenkort af? Dan doe je er goed aan om de prijzen van soortgelijke abonnementen bij andere providers te onderzoeken. Soms ben je een stuk voordeliger uit als je op een andere provider overstapt. In sommige gevallen is het echter weer verstandiger om bij dezelfde provider te blijven, omdat je dan van klantenkorting gebruik kunt maken. Ons advies? Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Zo weet je altijd zeker of je de beste deal sluit.

4.    Sluit altijd een nieuw contract af

Oeps, je telefoonabonnement loopt binnenkort af! Nog heel even en hij wordt stilzwijgend verlengd, zoals staat opgenomen in de algemene voorwaarden. Wees echter nooit zo onverstandig om hiermee akkoord te gaan, want zo snijd je jezelf lelijk in de vingers. Wanneer een abonnement stilzwijgend wordt verlengd, betekent dit ook dat je van je oude voorwaarden gebruik maakt. Dit terwijl je, indien je een nieuw abonnement bij dezelfde provider afsluit, van veel betere voorwaarden en/of klantendeals kunt profiteren. Probeer deze fout daarom niet te maken.

5.    Schaf de smartphone zelf aan en onderzoek daarna welk telefoonabonnement geschikt is

Het kan ook slim zijn om eerst een nieuw toestel aan te schaffen en vervolgens pas een Sim Only abonnement af te sluiten. Dit bied je de mogelijkheid om de verschillende opties op een rijtje te zetten en te vergelijken. Zo kan je heel doelgericht voor het goedkoopste telefoonabonnement kiezen en zit je niet vast aan één en dezelfde leverancier.

6.    Maak gebruik van een vergelijkingssite

Er zijn tegenwoordig enorm veel vergelijkingssites online te vinden. Op deze sites zie je eenvoudig welke provider, die voldoet aan al jouw wensen, de goedkoopste deal levert. Via online vergelijkingstools kan je eenvoudig alle verschillende mogelijkheden op een rijtje zetten en zo altijd de beste deal sluiten.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *