Startlog

Een log over van alles

overhemd zakelijk
Mannen Zakelijk

Een overhemd voor een zakelijke uitstraling

Als we denken aan bekende zakenmensen denken we meestal direct aan een man in pak of een vrouw in broekpak. Dat is dan ook niet zo gek, want overhemden zijn de ideale partner voor elke zakenman- of vrouw. Als we alleen al kijken naar de prachtige collectie van eterna overhemden zitten we al bijna te kwijlen. Wat een prachtig overhemd niet alleen voor jou kan doen, maar ook voor je lijf is gewoon ontzettend bijzonder. Veel mensen merken het direct als ze een overhemd aantrekken: ze voelen zich zelfverzekerder en hebben het gevoel dat ze afstreven op succes. Maar hoe creëer je nu echt de ultieme zakelijke uitstraling als man?

Een nette broek en een overhemd

Ga je binnenkort voor de eerste keer solliciteren bij een net bedrijf? Dan kun je er vrijwel zeker van uitgaan dat de dresscode formeel is. Dit betekent dat je als man in een nette broek en overhemd behoort te gaan. De meeste mannen kiezen er ook nog eens voor om een stropdas te dragen, maar dit is jouw keuze en hangt ook af van de sfeer in het kantoor. Als je al tijden bij hetzelfde kantoor werkt is het soms lastig om nog te gaan voor de ultieme zakelijke look. Je draagt immers altijd hetzelfde, wat zou jou dan onderscheiden van een ander? Schoenen! Schoenen maken de man en daarmee kan jij je onderscheiden. Een paar gave stappers onder je pak en je maakt al een hele andere indruk.

Eterna overhemd

Welk kleurgebruik toepassen voor een zakelijke uitstraling?

Als je professioneel en loyaal wilt overkomen is het belangrijk om het kleurgebruik van je overhemden zo neutraal en rustig mogelijk te houden. Vooral kleuren als blauw en donkergrijs doen het erg goed onder een pak. Zorg er tevens voor dat je een rustige pak aantrekt, dus niet met al te veel tierelantijntjes. Hierbij denken we vooral al aan pakken in 1 kleur of een lichte streep door het pak. Ga niet voor een te druk pakken.

Jezelf onderscheiden van de massa

Loop eens een willekeurig kantoor binnen en je zal bijna iedereen met dezelfde kleur pak en overhemd zien staan. Als je op een net kantoor werkt betekent dat niet dat je direct je gevoel voor stijl en je persoonlijkheid achterwege mag laten in je outfit. Het is juist goed om jezelf te onderscheiden van de massa. Kies bijvoorbeeld voor een zalmroze overhemd om je pak net dat beetje extra geven. Je kunt er ook voor kiezen om juist geen das te dragen om zo een klein beetje informeler over te komen. Vooral bij grote bedrijven merken we dat cliënten sneller geneigd zijn om hun verhaal te doen aan iemand zonder das dan iemand met das. Ze voelen zich bij deze mensen meer op hun gemak, omdat ze ‘meer zoals zij’ zijn. Je kunt uiteraard ook een statement maken met een paar goede lakschoenen of een pak met een bijzonder patroon. Maak het echter niet te bont: je wilt nog steeds je professionaliteit behouden.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *