Startlog

Een log over van alles

Wonen

4 simpele tips voor het oppimpen van de badkamer

Is je badkamer verouderd en nodig aan verandering toe, maar heb je op dit moment niet de toereikende financiële middelen om deze geheel op te knappen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Het is namelijk lang niet altijd nodig om heel veel geld te investeren in het opknappen van de badkamer. Door verandering aan te brengen met kleine dingen is het mogelijk om de badkamer een geheel nieuwe uitstraling te geven, zonder dat hier heel veel geld voor nodig is. In dit artikel geven we je 4 simpele tips voor het oppimpen van de (verouderde) badkamer.

#1 Bekijk eerst wat echt nodig is

Voordat je gaat starten met het oppimpen van de badkamer is het eerst belangrijk dat je bekijkt wat nu eigenlijk echt nodig is. Welke elementen van de badkamer zijn écht aan vervanging toe. Denk bijvoorbeeld aan een badkamermeubel wat zijn langste tijd wel heel gehad of de toiletpot die echt niet heel lang meer mee kan. Kies hierbij enkele elementen uit die vervangen moeten worden en ga daarmee aan de slag. Alles wat in principe nog goed functioneert laten we gewoon staan.wastafel

#2 Pimp de badkamer op met accessoires

Als je veel van de oude meubels en sanitair in de badkamer laat staan is het belangrijk dat je het geheel wat oppimpt met accessoires. Zo kan je de badkamer een geheel nieuwe uitstraling geven, zonder dat dit al te veel hoeft te kosten. Let er wel op dat je niet overdrijft. Te veel accessoires in de badkamer zijn onpraktisch en kunnen de badkamer optisch kleiner maken.

#3 Vervang de wastafel

Wist je dat de wastafel behoort tot één van de grootste sfeermakers in de badkamer? Met een wastafel kun je in mum van tijd laten zien welke stijl de badkamer gaat worden. Bovendien is het ook nog eens erg praktisch om een goed werkende en kwalitatief sterke wastafel tot je beschikking te hebben. Als jouw wastafel wel aan vervanging toe is, doe je er goed aan wat extra geld te investeren in de aankoop van een nieuw model. Hier kun je jaren me vooruit en het geeft de badkamer net dat beetje extra. Na verloop van tijd kan je misschien ook voldoende sparen om de rest van de badkamer in dezelfde stijl te steken.

#4 Verlichting gebruiken

De meeste mensen gebruiken eenvoudige verlichting in de badkamer. Elektriciteit in combinatie met vocht en een hoge luchtvochtigheidsgraad is dan ook vaak niet zo’n succes. Gelukkig zijn er genoeg lampen die gemakkelijk op te hangen zijn in de badkamer, mits deze op de juiste manier worden aangesloten. Net als in de rest van de woning kan je met de juiste verlichting heel veel voor de sfeer van de badkamer doen. Geef de badkamer bijvoorbeeld een luxueuze uitstraling met een koninklijke kroonluchter of ga voor modern met inbouwspots. Tip: vraag aan een elektricien, of iemand anders die verstand heeft van het aansluiten van lampen, welke verlichting geschikt is in jouw badkamer. Laat hierbij ook de elektriciteitsdraden goed na kijken. Je wilt immers geen gevaarlijke situaties creëren.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *