Startlog

Een log over van alles

Alles wat je moet weten over zwangerschapskleding
kleding Vrouwen

Alles wat je moet weten over zwangerschapskleding

Voor veel vrouwen is een zwangerschap een tijd van vreugde en verwachting. Maar het kan ook een tijd van onzekerheid zijn, vooral als het om kleding gaat. Je lichaam verandert, en je voelt je misschien niet je gebruikelijke, modieuze zelf. Vrees niet! In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over zwangerschapskleding, zodat je je tijdens je hele zwangerschap zelfverzekerd en stijlvol kunt voelen.

 

Soorten zwangerschapskleding

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten zwangerschapskleding op de markt. Sommige vrouwen houden het liefst zo lang mogelijk bij hun gewone kleding en gebruiken een buikband of een rekbare broek om hun groeiende middengedeelte op te vangen. Anderen investeren in een paar belangrijke stukken zwangerschapskleding, zoals comfortabele leggings, vloeiende jurken en zoogtops. En weer anderen kiezen voor een complete zwangerschapsgarderobe. Het soort zwangerschapskleding dat je kiest is helemaal aan jou en moet gebaseerd zijn op je persoonlijke stijl, budget en comfortniveau

 

Waar kun je zwangerschapskleding kopen?

Er zijn tegenwoordig veel goede plaatsen om zwangerschapskleding te kopen. Veel grote winkelketens hebben tegenwoordig een zwangerschapsafdeling, zowel in de winkel als online. Als je iets specifieks zoekt, zoals plus-size zwangerschapskleding of petite zwangerschapskleding, zijn er ook veel winkels die gespecialiseerd zijn in deze categorieën. Dit kunnen geweldige bronnen zijn voor betaalbare en stijlvolle zwangerschapskleding. Onze favoriet op het gebied van positiekleding is Noppies! Hier vind je elk kledingstuk dat je maar kan wensen om je zwangerschap extra comfy te maken!

 

Hoe kleed je je babybump aan?

Als je eenmaal wat leuke zwangerschapskleding in je kast hebt hangen, is het tijd om na te denken over hoe je je babybump gaat aankleden. Het goede nieuws is dat er geen harde regels zijn. Het is niet omdat je zwanger bent dat je je moet gaan kleden als een slonzige aanstaande moeder. Als je je babybump wilt laten zien, ga er dan voor! Als je hem liever bagatelliseert, is dat ook prima. Uiteindelijk moet je dragen waar je je prettig en zelfverzekerd in voelt

 

Een paar tips bij het shoppen van positiekleding

Investeer in een goed paar comfortabele schoenen. Je voeten zullen tijdens de zwangerschap waarschijnlijk gezwollen zijn, dus zorg voor schoenen die niet knellen of schuren. Zoek daarnaast een paar goed passende beha’s. Een ondersteunende beha zal je beste vriend zijn tijdens de zwangerschap (en daarna!) . Ook is het aangeraden  de strakke kleding over te slaan. Zwangerschap is niet de tijd om je in strakke jeans of nauwsluitende jurken te wringen. Houd het bij losse, vloeiende stoffen die geen extra druk op je buik of rug leggen. Onze laatste tip: kleed je in laagjes. Je weet nooit wanneer je opvliegers krijgt of de behoefte voelt om een laag of twee (of drie!) uit te trekken. Door je in laagjes te kleden, zit je altijd comfortabel, ongeacht de temperatuur buiten of binnen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *