Startlog

Een log over van alles

5 Soorten Kruidenthee met Gezondheidsvoordelen
Gezondheid Vrouwen

5 Soorten Kruidenthee met Gezondheidsvoordelen

Kruidenthee is verkrijgbaar in talloze smaken en aroma’s, waardoor het een zeer aantrekkelijk alternatief is voor zoete dranken en water. En daar komt bij dat veel kruidentheeën niet alleen lekker zijn, maar ook een goede gezondheid bevorderen. Diverse soorten kruidentheeën worden al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke remedie tegen allerlei kwalen. En ook de moderne wetenschap is het daarover eens, die verscheidene traditionele toepassingen van kruidenthee heeft onderstreept, alsmede nieuwe gezondheidsvoordelen. Maak hier kennis met vijf soorten kruidentheeën die goed zijn voor de gezondheid.

1. Zwarte thee

Zwarte thee komt van de Camellia sinensis boom, heeft een sterke natuurlijke smaak en is een van de meest gedronken dranken ter wereld. Dat komt niet alleen omdat het een goede smaakmaker is, maar ook beschikt over verscheidene gezondheidsvoordelen, waaronder vermindering van ontstekingen, verbetering van de stofwisseling, verlaging van de bloedsuikerspiegel en verbetering van de darmgezondheid.

2. Pepermuntthee

Een van de andere meest gebruikte kruidentheeën ter wereld is pepermuntthee. De menthol in deze thee maakt de smaak vanzelfsprekend muntachtig en lichtzoetig, wat een verkoelend en verfrissend gevoel in de mond geeft.

Pepermuntthee wordt vaak gebruikt om de spijsvertering te ondersteunen, maar biedt bovendien antioxiderende, antikanker, antibacteriële en antivirale eigenschappen. Eveneens wijzen verschillende studies uit dat pepermuntthee kan helpen bij het verlichten van indigestie, misselijkheid en maagpijn. Dit komt omdat pepermunt gunstige effecten heeft op het maagdarmkanaal.

3. Brandnetelthee

Brandnetelthee is een licht kruidige thee die bekend staat als een zeer goede warme drank tegen aandoeningen die verband houden met de urinewegen van het lichaam. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het de in de urinewegen aanwezige stase-bacteriën weet te verdrijven en nierstenen op afstand kan houden.

Bovendien zit brandnetelthee boordevol antioxidanten en het langdurig drinken van brandnetelthee kan helpen om ziekteveroorzakende vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen. Dit heeft te maken met de vele krachtige ontstekingsremmende bestanddelen die in de brandnetelthee worden aangetroffen.

4. Gemberthee

Gemberthee heeft een pittige smaak, wordt gemaakt van de gemberwortel en heeft vele voordelen voor de gezondheid. Niet alleen kan deze thee stress, angst en hoofdpijn verlichten, maar kan ook misselijkheid en menstruatieproblemen tegengaan en de gezondheid van het hart bevorderen. Mensen die niet zo houden van de pittige smaak van gemberthee maar toch van de gezondheidsvoordelen van de gemberwortel willen genieten, kunnen wat citroensap toevoegen. De zuurgraad van citroen helpt de pittige smaak van gember te verminderen en geeft ook nog eens een gezonde dosis vitamine C!

5. Rooibosthee

Rooibos is een kruidenthee uit Zuid-Afrika met een aardse, natuurlijke zoete smaak en wordt gemaakt van de bladeren van de rooibosplant. In het land van herkomst wordt rooibos al eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden. Rooibosthee is onder meer gunstig voor de gezondheid van de botten, helpt ontstekingen tegen te gaan en kan hartziekten helpen te voorkomen doordat het positieve effecten heeft op het verlagen van het slechte cholesterolgehalte.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *