Startlog

Een log over van alles

Hoe kies je de juiste douchegoot?
Uncategorized Wonen

Hoe kies je de juiste douchegoot?

De douchegoot speelt een essentiële rol in de badkamer. Zonder de juiste douchegoot zal jouw (inloop)douche nooit naar behoren werken en zal ook het comfort in de badkamer afnemen. Moet je je eens voorstellen dat de douchegoot niet aan de eisen voldoet en het daardoor iedere keer een waterballet wordt tijdens het douchen. Daar word je natuurlijk niet gelukkig van. Ondanks dat de douchegoot dus enorm belangrijk is, weten de meeste mensen hier maar weinig van. Zodra er dus een nieuwe goot gekocht moet worden, hebben veel mensen geen idee waar ze op moeten letten. Hoog tijd om hier verandering in te brengen!

In dit artikel vertellen we precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe douchegoot. Zo weet je zeker dat het water in de badkamer straks naar behoren weg kan lopen en jij van extra veel comfort geniet.

De juiste afmetingen

We zijn allemaal wel bekend met het ouderwetse doucheputje. Deze is heel lang standaard geweest voor de afvoer in de badkamer. Helaas bezorgde deze ons ook de nodige problemen. Zodra je plotseling met je voet in het putje ging staan, was de badkamer binnen no-time overgelopen. Daarnaast paste het standaard doucheputje niet echt meer bij de moderne uitstraling van de huidige badkamers. Het werd daarom tijd voor een stijlvolle opvolger, eentje die echt deel uit zou maken van de badkamer en met name de strakke uitstraling van de inloopdouche zou versterken. De populariteit voor de douchegoot was direct geboren.

Bij het kopen van een douchegoot is het met name belangrijk dat je voor de juiste afmetingen kiest. Aan aanbod geen gebrek, want ze zijn tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Van een douchegoot 70 cm tot een douchegoot 90 cm, werkelijk alles is mogelijk! Hoe langer de douchegoot, hoe beter deze in staat is om het water af te voeren. Wel is het natuurlijk ook belangrijk dat deze in de badkamer/de inloopdouche past. Meten is weten!

Verschillende soorten douchegootjes op een rijtje

Er zijn ontzettend veel verschillende douchegootjes verkrijgbaar. Hierdoor kun je deze helemaal naar wens samenstellen en afstemmen op de uitstraling van de badkamer. Hieronder staan de meest gekozen douchegootjes op een rij, inclusief de daarbij horende voor- en nadelen:

  • De sleufrooster is relatief standaard in de wereld van badkamers en wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast. Het water kan ontzettend gemakkelijk weglopen door sluiven in de goot en er is ook nog eens keuze uit verschillende patronen. Hierbij geldt: hoe groter de sleuven, hoe meer deze op zullen vallen.
  • De tegelrooster is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Dit is een douchegoot die geheel in stijl van de badkamervloer is weggewerkt. Hierdoor valt deze nauwelijks meer op in de badkamer. Groot voordeel is dat het dus ook geen afbreuk meer doet aan de uitstraling van de inloopdouche. De badkamer oogt strak, modern en blijft toch nog zeer functioneel.
  • Bij een douchegoot met gesloten rooster is het rooster zelf geheel dicht. Het water kan wegstromen door de zijkanten van het rooster. De bovenkant is helemaal strak. Dit zorgt voor een moderne en strakke afwerking van de inloopdouche.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *