Startlog

Een log over van alles

schoenen-blauw
Gezondheid Sport

Sportinlays als toevoeging bij je sportschoeisel

Als je intensief sport, zijn je voeten het fundament voor optimale prestaties en sportplezier. Daarbij zijn goed sportschoeisel en gezonde voeten van groot belang voor de mobiliteit van je totale bewegingsapparaat. Als die basis niet in balans is, kan dit sportblessures tot gevolg hebben. Met vakkundig sportschoenadvies en aanpassingen aan je sportschoenen, voorkom en/of verhelp je blessures, verhoog je het plezier tijdens het sporten en verbeter je jouw prestaties. Wil jij jezelf persoonlijke voorzieningen laten aanmeten die je de juiste ondersteuning bieden tijdens het sporten? Bij de orthopedisch schoentechnicus ben je aan het juiste adres.

Inlegzolen voor sportschoenen

Als je een fanatieke sporter bent, is de kans groot dat je ooit last hebt gehad van blessures of voetproblemen want je voeten krijgen tijdens het sporten behoorlijk wat te verduren. Je gebruikt je voeten op een andere manier dan normaal. Daarom komt er meer druk op te staan. Door sportzolen of sportinlays te dragen, kun je klachten aan je voeten makkelijk voorkomen en blessures actief bestrijden. Sportinlays zorgen ervoor dat bewegingen en klappen goed worden opgevangen. Het zijn dus eigenlijk speciale inlegzolen voor sportschoenen. Orthopedisch schoentechnici helpen in hun praktijk sporters van zeer diverse pluimage, variërend van profsporters en recreanten tot voetballers en tennissers.

Klachtenvrij sporten

Sportinlays zijn effectief omdat ze volledig op maat worden gemaakt. Dit gebeurt op basis van speciale meettechnieken. De orthopedisch schoentechnicus meet je voeten en bekijkt de stand van je heupen en enkels. Met behulp van twee verschillende highspeed camera’s wordt vastgelegd hoe jij beweegt. Ook word je gevraagd om plaats te nemen op een drukplaat. Daarmee wordt bepaald op welke plekken jouw voeten druk ervaren en waar ze verlichting nodig hebben. Deze moderne meettechnieken helpen de orthopedisch schoentechnicus om een diagnose te stellen met betrekking tot jouw blessure(s) en waar die precies vandaan komen. En nog belangrijker, hoe die het beste verholpen kunnen worden. Uiteindelijk worden jouw sportinlays compleet op maat gemaakt en naar je voeten gevormd. Voortaan krijgen je voeten tijdens het beoefenen van de sport de juiste steun dankzij het voetbed in de sportzolen. Zo kan jij weer zorgeloos genieten van je favoriete sport.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *