Startlog

Een log over van alles

maderijn etherische olie
Gezondheid Vrouwen Wonen

Etherische oliën voor een ware gezondheidsboost

Etherische olie is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden en met goede reden! Etherische oliën ruiken niet alleen ontzettend lekker en strelen al je zintuigen, maar bieden de gebruiker ook nog eens talloze gezondheidsvoordelen. Uit recent onderzoek is gebleken dat geuren een veel grotere invloed hebben op de gezondheid, dan dat we voorheen hadden gedacht. In deze blog vertellen we meer over de positieve effecten van etherische oliën op de gezondheid.

Etherische oliën stimuleren gelukshormonen

Ons lichaam wordt voornamelijk geregeld door de balans tussen verschillende hormonen. Zo stimuleren de gelukshormonen onze gemoedstoestand en laten ons liefhebben. Geuren hebben een grote invloed op de regeling van gelukshormonen. Onze hersenen werken nauw samen met de meest belangrijke zintuigen van het lichaam. Als we iets moois zien, zullen zij reageren met een verhoging van het gelukshormoon. Bij het reukorgaan ligt dit nog iets gecompliceerder. We kunnen allemaal wel specifieke geuren oproepen uit onze herinneringen. Hier worden we weer aan herinnerd als we een bepaalde geur ruiken. Iedereen kent wel een situatie waarbij er buiten een bepaalde geur werd geroken en je weer direct terug werd gevoerd naar je grootmoeders keuken. Deze herinnering gaf je meteen een gevoel van geborgenheid, het gevoel dat je eindelijk thuiskomt na een lange reis. Dit wetende is het niet moeilijk om te weten dat geuren een belangrijke invloed hebben op onze gemoedsrust en de stimulans van gelukshormonen.

Etherische oliën verminderen depressieve gevoelens

In Nederland hebben steeds meer mensen te maken met depressie. Dit heeft veel te maken met onze drukke agenda’s en de drang om te presteren in onze samenleving. Depressieve gevoelens worden dan ook vaak veroorzaakt door stress of vermoeidheidsklachten. Deze kunnen echter aangepakt worden door etherische oliën. Zo is het in sommige landen zelfs al gebruikelijk als de huisarts etherische oliën voorschrijft als medicatie. Daarnaast stimuleren etherische oliën de aanmaak van gelukshormonen, hierdoor worden depressieve gevoelens de kiem in gesmoord. Je kan het dan ook zien als een natuurlijk oppepmiddel.

Zomer etherische olie

Migraineklachten verminderen

Mensen die kampen met zware migraines, weten maar al te goed dat dit ontzettend hinderlijk kan zijn in het dagelijks leven. Zo zijn er een aantal mensen die elke maand dagenlang zijn uitgeschakeld door hevige migraines. Gedurende deze dagen liggen ze het liefst in een donkere ruimte en houden ze hun ogen gesloten. Dit is echter niet altijd mogelijk. Zo heb je niet alleen verplichtingen binnen het gezin, maar ook op het werk. Er zijn tegenwoordig enorm veel zware migrainemiddelen, maar deze hebben ook allemaal zo hun bijwerkingen. Etherische oliën zijn een natuurlijk middel om migraine vroegtijdig te beëindigen. Voel je een migraineaanval opkomen? Maak dan direct gebruik van etherische oliën. De kans is groot dat je zo de ergste symptomen voor bent en gewoon kan blijven functioneren.

Betere nachtrust

Essentiële olie wordt dikwijls voorgeschreven als natuurlijk slaapmiddel. Meestal wordt lavendel toegepast in de slaapkamer om zo de nachtrust te bevorderen. Door middel van etherische oliën, komt je geest sneller tot rust en val je zonder piekergedachtes in slaap. Daarnaast stimuleert de rustgevende geur ook het doorslapen. Zo sta je elke ochtend met een uitgerust en ontspannen gevoel op.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *