Startlog

Een log over van alles

Waarom kunst kopen altijd een goed idee is
Wonen

Waarom kunst kopen altijd een goed idee is

Wat verstaan we eigenlijk onder kunst? Voor iedereen is de definitie van kunst anders. Waar de één vooral aan beeldende kunst denkt, denkt de ander juist weer aan prachtige schilderijen of misschien zelfs wel zelfgemaakte creaties. Dit maakt kunst juist ook zo ontzettend leuk. Het is niet alleen heel persoonlijk, maar je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Geen enkel kunstwerk is hetzelfde. Ze stralen niet alleen jouw persoonlijkheid uit, maar kunnen ook nog eens een zeer belangrijke rol in huis vervullen. Twijfel jij nog om een prachtig kunstwerk aan te schaffen? In dit artikel zetten we enkele redenen op een rijtje waarom kunst kopen altijd een goed idee is.

Kunst maakt blij

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat kunst daadwerkelijk vrolijker maakt. Door enkele minuten naar een kunstwerk te kijken, kan de spanning en het stressniveau in je lichaam aanzienlijk afnemen. Heb je dus een stressvolle dag op je werk gehad? Heb je zorgen over het uitzoeken van een geschikt afscheid collega cadeau? Dan is enkele minuten starten naar het door jou gekozen kunstwerk voldoende om de stress te doen laten afnemen. Hoe makkelijk is dat?afscheid collega cadeau

Het is dan ook geen wonder dat musea enorm veel bezoekers trekken. Mensen vinden het heerlijk om naar kunst te kijken. Zich te laten inspireren, zich te verwonderen over de menselijke techniek en bovenal: te genieten. Een dagje een museum of kunstgalerij bezoeken is precies wat je nodig hebt als je naar een beetje me-time verlangt. Even de spanning loslaten en de batterij opladen. Natuurlijk is iedere week een museum bezoeken een beetje veel van het goede. Door zelf kunst in huis te halen, bereik je dit effect gewoon door lekker thuis te blijven. Geen wonder dat kunst in huis steeds populairder wordt!

Persoonlijke touch

We zijn het er allemaal wel over eens dat kunst heel persoonlijk is. Waar de één kan wegzwijmelen bij de technieken van Van Gogh, zal de ander juist meer de voorkeur geven aan de bijzondere werken van Mondriaan. Dit geldt natuurlijk ook als je voor kunst bij iets minder bekende kunstenaars gaat kijken. Sommige mensen houden van realistisch en anderen vinden het juist mooi om naar abstracte kunstwerken te kijken.

Door kunst in huis te halen, geef jij je woning dan ook eenvoudig een persoonlijke touch. Het gevoel van ‘thuiskomen’. Als een vreemde jouw woning betreedt, zal hij bij het zien van de kunstwerken direct een voorstelling van jouw karakter kunnen maken. De bronzen beelden van Artihove.nl geven jou dan ook de mogelijkheid om jezelf te laten zien. Je persoonlijkheid door te laten schemeren en zo ook meer sfeer in huis te brengen.

Kunst is tijdloos

Ben je altijd bang dat je een duur kunstwerk koopt en hier na enkele jaren weer helemaal op uitgekeken zal zijn? Dan is dit een angst die je snel kunt wegwuiven. Kunst is namelijk tijdloos. Sterker nog: de meeste kunstwerken worden alleen maar meer geliefd naarmate de jaren verstrijken.

Bovendien kunnen échte kunstwerken vaak ook weer doorverkocht worden aan andere kunstliefhebbers. Wanneer je andere sculpturen in huis wilt verwerken en daardoor je huidige op een kunstveiling te koop zet, zal je deze ook binnen mum van tijd kwijt zijn. Kunst verliest geen waarde. Het is van elke tijd!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *