Startlog

Een log over van alles

Ideale recepten voor een geslaagde picknick
Gezondheid Vrouwen

Ideale recepten voor een geslaagde picknick

Nu het voorjaar in volle gang is en de zon zich veel laat zien, komen ook de kriebels om lekker in de buitenlucht te eten. Maar waar het eens zo normaal leek om bij een restaurant of grandcafé op het terras te lunchen, is dat tegenwoordig verre van vanzelfsprekend. Wil je toch graag buiten genieten van overheerlijk eten en drinken als je erop uitgaat? Pak je picknickmand en –kleed uit de kast en bedenk een mooie plek waar je op veilige afstand kunt picknicken. Ook als de horeca straks weer op volle toeren mag draaien, blijft dit leuk om tijdens uitjes te doen. Wat natuurlijk bij geen enkele picknick mag ontbreken, is een goed gevulde mand met lekkers. Ben je op zoek naar smaakvolle gerechten die jouw buitenlunch onvergetelijk maken, maar die eenvoudig zijn om te bereiden? Surf dan naar de populaire foodblog Brendakookt.nl.

Picknickrecepten

Hier vind je talloze leuke en lekkere gerechten in allerlei categorieën. Brenda Kookt is ook groot fan van picknicken en zet daarom allerlei recepten op een rij die hiervoor uitermate geschikt zijn. Zo vind je er volop inspiratie voor het bakken van een hartige taart of quiche. Die bak je in korte tijd en kun je daarna alvast in puntjes snijden. Die neem je gemakkelijk mee in een vershoudbox. Quiches en hartige taarten smaken ook heerlijk als ze koud zijn en je hoeft er geen bestek voor mee te nemen. Onder de recepten vind je altijd een variant die in de smaak valt of je nu een vleesliefhebber of vegetariër bent. De Quiche Lorraine is een van de klassiekers onder alle recepten. Brenda Kookt tipt deze variant om mee te nemen naar picknicks, omdat die compact is en niet zo gauw uit elkaar valt. Eieren, kaas en spekjes zijn de basis-ingrediënten en daarbij kun je naar smaak diverse groenten toevoegen. Binnen twintig minuten kan de Quiche Lorraine al in de oven staan.

Rijk gevulde salade

Ook een rijk gevulde salade is ideaal om mee te nemen naar een picknick. Salades zijn gezond, smaakvol, gemakkelijk van tevoren klaar te maken én je kunt er eindeloos mee variëren. Op brendakookt.nl vindt je tientallen salade recepten. De kleurrijke foto’s waarmee die worden gepresenteerd, doen je het water al in de mond lopen. Zo ook die van de 3x basissalade met een twist. Een lekkere, maar eenvoudig te bereiden salade die je met Italiaanse kruiden, kip of vis elke keer weer een andere twist geeft. Maak voor de finishing touch een saladedressing die je in een apart bakje meeneemt. Laat alle zomerse picknicks nu maar komen!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *