Startlog

Een log over van alles

Curaçao ontdekken
Reizen

Curaçao ontdekken: 3 tips voor toeristen

Curaçao is bij heel veel Nederlanders een geliefde vakantiebestemming. Dat is dan ook niet zo vreemd, want dit eiland bevat alle ingrediënten die je nodig hebt om van een geweldige vakantie te genieten. Met een mengelmoes van verschillende nationaliteiten en culturen kijk jij je ogen uit. Maar wist je dat ze op dit eiland op heel veel plekken zelfs een beetje Nederlands spreken? Dat lijkt misschien een beetje vreemd, omdat het eiland heel ver van Nederland gelegen is, maar wordt al snel minder gek als je bedenkt dat Curaçao ooit een Nederlandse kolonie was.

Op het hele eiland vind je bezienswaardigheden en huizen die je aan ons kikkerlandje doen herinneren. Wat dacht je van de geweldige grachtenpanden en pakhuizen aan de Handelskade in Willemstad? Ook de landhuizen en straatnamen doen ons aan thuis herinneren. Geen wonder dat een vakantie op Curaçao voelt als thuiskomen. Maar hoe kun je dit eiland het beste ontdekken? In dit artikel geven we 3 tips voor toeristen!

1.         Jeep huren

Wil je veel meer van het ruige landschap van Curaçao ontdekken? Dan heb je er zeker baat bij om een auto of jeep te huren. Hiermee kun je, eventueel met behulp van een gids, het landschap van Curaçao ontdekken. Een jeep huren in curacao is gelukkig zo gedaan. Er zijn enorm veel verschillende verhuurbedrijven op het land aanwezig. Bedenk echter wel dat ze voor toeristen vaak de hoofdprijs vragen, zeker wanneer je op korte termijn over de jeep wilt beschikken. Daarom kan het financieel een stuk aantrekkelijker zijn om de jeep vooraf te huren en dit via een Nederlands verhuurbedrijf op het eiland of het reisbureau te doen. Zo weet je zeker dat je van de beste deal profiteert en gegarandeerd van een nieuwe jeep kunt genieten.

2.         Onderwaterwereld van Curaçao

Wil je de ware schoonheid van het eiland ontdekken? Dan is het ontdekken van de onderwaterwereld zeker de moeite waard. Snorkelen op Curaçao is zeker de moeite waard. En zelfs als je hier zelf verder geen ervaring mee hebt, kun je met behulp van de juiste gids een snorkeltocht voor beginners maken. Ga op zoek naar een gehele kolonie schildpadden of ontdek de prachtigste tropische vissen. Werkelijk alles is mogelijk!

Daarnaast staat Curaçao natuurlijk ook bekend om haar dolfijnen. Bij het Curaçao See Aquarium kun je tegen betaling zwemmen met dolfijnen, waar je de meest gewilde Dolphin-Kiss-foto kunt laten maken. Een ervaring om nooit te vergeten!

3.         Chefs opgelet!

Ben jij iemand die dol is op koken en graag wat nieuwe lekkernijen uitprobeert? Dan mag een bezoekje aan één van de talloze restaurantjes in Curaçao natuurlijk niet ontbreken. Door de geweldige mengelmoes aan culturen op dit eiland, zien we ook dat er qua restaurantjes enorm veel keus is. Van Indisch tafelen tot maaltijden die de inwoners van Curaçao dagelijks op tafel zetten. Jij bepaalt zelf hoe gek je het maakt. Een bezoek aan Curaçao staat dan ook gegarandeerd in het teken van heerlijk eten en heel veel inspiratie opdoen. Chefs opgelet, want de kans is groot dat jij thuis komt met een bomvol boek vol culinaire ideeën!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *