Startlog

Een log over van alles

werk elektrische fiets
Mannen Sport Zakelijk

Naar je werk op de elektrische fiets

Gek van het zoeken naar een parkeerplek in de stad, of wil je niet langer meer afhankelijk zijn van het openbaar vervoer? Dan is een elektrische fiets misschien wat voor jou! Lees verder om meer voordelen te ontdekken en misschien wil jij na het lezen van deze blog ook wel een elektrische fiets kopen.

1. Je werkt aan je gezondheid

Ten eerste is je auto verruilen voor de fiets hartstikke gezond. Door elke dag te fietsen kom je gemakkelijk aan je dagelijks aanbevolen 30 minuten beweging, waardoor je lekker fit blijft en aan je conditie werkt. Daarbij verbrand je bij een gemiddelde snelheid al zo’n 650 calorieën per half uur. Al die lekkernijen smaken dan nog lekkerder, al is het natuurlijk nog beter om je eetgewoontes ook gelijk aan te pakken.

2. Je draagt bij aan het milieu

Door de fiets te pakken ben je een stuk milieubewuster bezig dan wanneer je met de bus of auto naar je werk reist. De enige CO2 uitstoot bij het fietsen die vrijkomt is die van jezelf. Kies dagelijks dus voor groen en ga op stap met jouw tweewielige vriend!

3. Fietsen vermindert stress

Fietsen werkt ontspannend en vermindert stress. Tijdens het fietsen kun je alles van je afzetten en genieten van je omgeving. Je hoeft even niet te denken aan al die mails die je nog moet sturen voor een belangrijke opdrachtgever, maar je bent meer bezig met de prachtige natuur.

4. Je slaapt beter en sneller

Onderzoek aan de Stanford Universiteit heeft uitgewezen dat je veel sneller en dieper in slaap valt na een fietstocht van 20 á 30 minuten. De tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen wordt gehalveerd waardoor je dus meer slaapt. Die goede nachtrust kun je waarschijnlijk goed gebruiken!

5. Een elektrische fiets is perfect voor lange afstanden

De elektrische fiets is ideaal om lange afstanden af te leggen, omdat je veel sneller op locatie bent dan met een gewone fiets. De elektrische fiets ondersteunt jou al tot 25 km/uur. Eventuele extra kilometers kun je gemakkelijk maken door zelf lekker hard te trappen. Wil je nog sneller gaan? Dan kun je ook kiezen voor een elektrische fiets die jou ondersteund tot 45 km/uur. Wanneer je dagelijks meer dan 10 kilometer moet afleggen om op je werk te komen, dan is een elektrische fiets helemaal geschikt voor jou.

Bij de aanschaf van een e-bike moet je wel letten op welke accu van de fiets. Wanneer je bijvoorbeeld iemand bent die vaak lange afstanden aflegt, heb je een krachtige accu nodig met een grote actieradius. Dit bepaald hoe ver je met een volle accu kunt fietsen.

6. Je komt energiek aan op je werk

Met een normale fiets maak je waarschijnlijk wel eens mee dat je bezweet en moe aankomt op je werk. Dat is natuurlijk niet zo fijn. Met de elektrische fiets heb je hier niet langer last van. Je fietst moeiteloos naar kantoor en je komt daardoor lekker fris en fruitig voor je presentatie.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *