Startlog

Een log over van alles

zomerse tenniskleding
Mannen Sport Vrouwen

Zomerse tenniskleding

De zomer is officieel begonnen. Het is al een paar weken lekker warm, maar hoe vind je nu nog motivatie om te gaan sporten? Ga lekker naar buiten! Buiten sporten is heerlijk in de zomer en zo krijg je ook nog eens een lekker kleurtje. Onze voorkeur gaat uit naar tennis. Samen een balletje slaan op de baan en naderhand een lekker drankje nuttigen op het terras. In de zomer wil je natuurlijk een gloednieuwe tennisoutfit, maar hoe kies je de juiste tenniskleding?

Tennisschoenen

Goede tennisschoenen zijn van groot belang. Bij het kopen van tennisschoenen kijk je naar een aantal factoren. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de baan waarop je speelt.Tennisschoenen

Op gravelbanen moeten tennisschoenen een goede grip bieden, maar geen gravel vasthouden in de zool. Bij een hardcourt baan is het belangrijk dat de schoenen een goede schokdemping hebben. Bij kunstgras is een rubberen zool met profiel belangrijk, omdat het veld erg glad kan zijn. De smashcourt baan is erg toegankelijk en daarom zijn vele schoenen geschikt. Tenslotte kun je spelen op tapijt, hierbij is een schoen met een gladde zool fijn.

Daarnaast is het belangrijk om de stabiliteit en stugheid van de schoenen te checken en is het belangrijk dat je de goede pasvorm en maat kiest. Tennisschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en geschikt voor dames en heren.

Tenniskleding dames

Met tenniskleding voor dames kun je helemaal uitpakken. Speciaal voor de zomer is een tennisjurk of tennisrokje erg geschikt. Je kunt ook kiezen voor een tennisshort en wanneer het afkoelt trek je lekker een trui of trainingspak aan. Tegenwoordig zijn er ook leuke tennis tops verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. Zo sta je altijd stijlvol op de baan!

Tenniskleding heren

Voor heren zijn er verschillende mogelijkheden qua kleding. Kies voor de zomer een tennisshirt in een lekker fel kleurtje of tenniskleding met een mooie print. Tevens blijft witte tenniskleding altijd erg stijlvol. Een korte tennisshort in combinatie met een polo of een luchtig shirt is perfect voor de warme dagen.tenniskleding heren

Tennis accessoires

Speciaal voor de zomer kun je verschillende tennisaccessoires aanschaffen. Last van de zon? Kies dan voor een handige zonneklep, hoofdband of een mooie pet. In combinatie met een goed paar zweetbandjes voor om je pols ben je goed voorbereid voor de zomer.

Tennisracket kiezen

Bij de keuze van een tennisracket is het belangrijk om te bedenken of je een senior, recreatieve, competitie of tour speler bent. Daarnaast moet je kijken naar het bladformaat, de framelengte en het gewicht van het tennisracket. Zo kiest een man vaak voor een zwaarder racket dan een vrouw. Tevens is de balans van het racket belangrijk. Kies voor een tennisracket dat bij jou en het spel past. Zo hoef je nooit meer te verliezen!

Kortom, wil je graag fit blijven in de zomer en het liefst lekker buiten sporten? Dan is tennis een ideale optie. Lekker een balletje slaan op de baan met het zonnetje op je gezicht. Of je nou een beginner bent of een gevorderde wedstrijdspeler, tennis is een geschikte sport voor iedereen… en met een zomerse outfit wordt het nog leuker!

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *