Startlog

Een log over van alles

Innovation fund
Zakelijk

Kans maken op een subsidie?

Zoek je naar subsidies? Ben je bezig met diverse projecten? Er zijn diverse subsidies die jou daarbij helpen. Een subsidie is een bijdrage die je waarschijnlijk goed kunt gebruiken, maar wanneer en welke krijg je eigenlijk? Als de overheid jouw project nuttig acht dan zullen ze daar best een subsidie voor uit willen trekken. Maar er zijn natuurlijk veel verschillende projecten met bijbehorende subsidies. Echter zijn er natuurlijk heel veel verschillende soorten projecten, waardoor er ook veel verschillende subsidies zijn. Maar wanneer heb jij recht op een subsidie en wat zijn de voorwaarden hiervan? In dit blog lees je meer over verschillende projecten en de bijbehorende subsidies:

Technologieën omtrent koolstof en CO2: Innovation fund

Het Innovation fund stimuleert bedrijven om technologieën te ontwikkelen die koolstof en CO2  reduceren. De projecten moeten zorgen dat ze aan de hand van de berekeningen minimaal 75% CO2 – uitstoot vermijding realiseren. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je project aan een paar voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld; innovatief, hoe effectief deze is in het tegengaan van GHG-uitstoot en het wordt getest op schaalbaarheid.

Onderzoek en ontwikkeling: Horizon 2020

Horizon 2020 is het belangrijkste Europees subsidieprogramma voor onderzoek en ontwikkeling. Horizon 2020 stimuleert dan ook wetenschappelijke doorbraken en innovatie binnen het bedrijfsleven en academische wereld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie componenten; Excellent Onderzoek, Industrieel Leiderschap en Maatschappelijke uitdagingen.

Internationale ambities: Global Stars

Ooit gehoord van Global Stars? Global Stars geeft subsidie aan een innovatieve ondernemer die internationale ambities heeft. Daarnaast moet de ondernemer bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe producten en processen. Het doel van Global Stars is het oplossen van strategische, economische en maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast moet de ondernemer zorgen voor economische groei.

Verbeteren van Infrastructuur: CEF Transport

Ben je druk bezig met het verbeteren van de infrastructuur op Europees niveau?? Dan kan hiervoor een subsidie aanvragen, namelijk de CEF Transport. Voornamelijk in Europa, hierdoor kan namelijk meer groei en welvaart ontstaan. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je project geschikt zijn op deze fronten; onderlinge samenwerking van het spoorwegnet bevorderen, lange termijn oplossingen voor efficiënte en duurzame vervoerssystemen, vervoerswijzen koolstofarm maken, innovatie en grensoverschrijdend.

Overige subsidies

Dit was natuurlijk lang niet alles. Houd jij je bezig met een ander project en wil je daarvoor een subsidie aanvragen? Kijk dan eens bij Hezelburcht. De specialisten van Hezelburcht kunnen je ondersteunen en je meer vertellen over Hezelburcht. Bekijk nu hun website, lees meer over de subsidies, en wellicht zit er wel een subsidie tussen die jouw project verder kan helpen! Niet geschoten is in ieder geval altijd mis.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *